Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Syyttäjä: Docventures-ohjelmassa esitetyt väitteet selvitetään

Myös Helsingin poliisin viestintäjohtaja lupaa, että ohjelmassa esitetyt väitteet tutkitaan. Ohjelmassa huumerikoksista tuomittu mies väitti saaneensa lupauksen, ettei poliisi puutu hänen toimintaansa.

Pikki ja pillereitä.
Kuva: Yle
Tuuli Liekari
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto sanoo, että keskiviikkoisessa Docventures-ohjelmassa esitetyt väitteet huumekaupasta selvitetään.

Korruptiota käsittelevässä ohjelmassa huumerikoksista tuomittu mies kertoi saaneensa tarjouksen tuoda huumeita Suomeen. Hän myös väitti saaneensa lupauksen, että poliisi ei puutu hänen toimintaansa. Aarnio-jutun tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto sanoo, ettei ole ennen kuullut väitetystä tarjouksesta.

– Väite on täysin uusi. Kaikki väitteet kuitenkin tietysti selvitetään, Haavisto toteaa.

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola on yhtä mieltä. Hänen mukaansa tutkintaa auttaisi se, että esitetyille väitteille annettaisiin heti taustatiedot.

– Totta kai tämä selvitetään kokonaisuudessaan. Tämän kaltaisia väitteitä tulee nyt vähän väliä joka puolelta. Niiden selvittämistä helpottaisi se, että väitteiden esittäjät kertoisivat yksityiskohtaisesti, että kuka, mitä, missä ja milloin. Näin saisimme totuuspohjaa väitteisiin, Hakola sanoo.

Suosittelemme sinulle