Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Vihreiden valtuuskunta sinetöi puolueen hallituksesta lähdön

Vihreiden eduskuntaryhmä ja puoluevaltuuskunta päättivät odotetusti, että puolue lähtee hallituksesta. Päätös oli yksimielinen.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puoluevaltuuskunnan kokouksessa Seinäjoella 20. syyskuuta 2014.
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puoluevaltuuskunnan kokouksessa Seinäjoella 20. syyskuuta 2014. Kuva: Timo Aalto / Str / Lehtikuva
Hannele Muilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreiden eduskuntaryhmä ja puoluevaltuuskunta päättivät yhteiskokouksessaan Seinäjoella, että puolue jättää hallituksen. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö esitti virallisesti hallituksesta lähtöä.

Vihreiden hallitustaival päättyy, kun hallituksen enemmistö päätti torstaina esittää Fennovoiman ydinvoimalahankkeelle uutta periaatelupaa. Vihreät olivat asettaneet hallitustyön ehdoksi, että hallitus ei tee päätöksiä lisäydinvoimasta.

Puheessaan Niinistö listasi puolueen aikaansaannoksia hallituksessa ympäristönsuojeluun ja perusturvaan liittyen.

– Näiden saavutusten takia olen surullinen, että hallitus päätti viime torstaina livetä yhteisestä linjasta ja esittää Fennovoiman ydinvoimalahankkeelle uutta periaatelupaa tiukan äänestyksen jälkeen.

Niinistö totesi, että vimeisten viidentoista vuoden aikana on tehty kolme periaatepäätöstä ydinvoiman lisärakentamisesta.

– Kaikki lupaukset, joita näiden päätösten yhteydessä on annettu, ovat pettäneet. Toivoisin, että vähän käytäsiin katsomassa, mitä puheenvuoroja siellä salissa on pidetty. Ne puheet eivät ole pitäneet. Yhtään megawattia sähköä ei ole näillä päätöksillä tuotettu, Niinistö sanoi.

Lopuksi Niinistö kiitteli jokaista ministeriä hyvästä yhteistyöstä.

Suosittelemme