Hyppää sisältöön

Viisi karhua nurin pohjoisessa – Karhunmetsästys ohi läntisellä poronhoitoalueella

Karhunpyynti läntisellä poronhoitoalueella päättyi perjantaina. Läntisen poronhoitoalueen metsästyskiintiön viimeinen karhu metsästettiin perjantaina.

Tämä karhu kuvattiin Kuhmossa vuosi sitten. Kuva: Kalle Heikkinen / Yle
Perttu Ruokangas

Poronhoitoalueella metsästettiin kaikkiaan viisi karhua perjantaina kello 15.30 mennessä. Läntisellä poronhoitoalueella kaatui kaikkiaan kolme karhua: Taivalkoskella, Posiolla ja Tervolassa. Itäisellä poronhoitoalueella meni nurin kaksi karhua perjantaina aamupäivällä, molemmat Sallassa.

– Karhunpyyntiä on vauhdittanut lumen tulo, jonka ansiosta karhujen jäljille on päästy paremmin, erikoissuunnittelija Harri Norberg Suomen riistakeskuksesta sanoo.

Läntisen poronhoitoalueen kiintiö meni itse asiassa yli yhden karhun. Norbergin mukaan Posion ja Tervolan karhut kaadettiin 20 minuutin sisällä.

– Kyseessä ei ole laiton kaatokiintiön ylitys, koska kaadot tapahtuivat näin lyhyen ajan sisällä. Metsästäjillä ei ole ollut saatavilla tietoa siitä, että kiintiö on tullut täyteen.

Norbergin mukaan karhun kaatokiintiön ylittäminen on melko harvinaista, sellaista on tapahtunut viimeksi 1990-luvulla.

Itäisen poronhoitoalueen kiintiöstä on jäljellä vielä kolme karhua. Norberg kehottaa karhunpyytäjiä tarkistamaan Riistakeskuksen karhupuhelimesta, onko kiintiötä vielä jäljellä. Karhupuhelimen numero on 029 431 2500.

Suosittelemme sinulle