Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Saarinen: ”Tasatyöntö on talvella jäätävän kova”

Aino-Kaisa Saariselle sisäharjoittelu on tuottanut pientä tuskaa. Saarinen toivoo pääsevänsä kahden viikon päästä Lanzarotelle harjoittelemaan.

Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa Saarinen Kuva: Lehtikuva
Pekka Viinikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Aino-Kaisa Saarisen harjoitussuunnitelmat menivät kerralla uusiksi muutama viikko sitten, kun hänen jalkapöydässään todettiin murtuma. Vamman vuoksi treenaaminen on keskittynyt pääasiassa ylävartalon harjoitteisiin.

- Se, että harjoittelee pelkästään sisällä, tuottaa pientä tuskaa. Olen sitten noilla kepeillä käynyt hieman sauvakävelyillä, mutta en kylläkään pitkiä lenkkejä, kertoo Aino-Kaisa Saarinen.

Nyt tämä jalka pitää ensin saada täydelliseen kuntoon, ennen kuin ruvetaan ”höntsäilemään”.

Aino-Kaisa Saarinen

Suomalaishiihtäjän jalka ei kestä vielä yhtään varaamista. Saarinen uskoo, että marras–joulukuun vaihteessa olisi mahdollista kilpailla, jos kaikki menee hyvin. Mitään kiirettä hän ei aio pitää, sillä pääkilpailut ovat helmikuussa.

- Nyt tämä jalka pitää ensin saada täydelliseen kuntoon, ennen kuin ruvetaan ”höntsäilemään”. Minulla ei ole aiempaa kokemusta jalan murtumisesta, joten odotellaan ja katsellaan ihan rauhassa. Sitten kun jalka kestää, niin aletaan hiihtää, analysoi Saarinen.

Maajoukkuehiihtäjät matkustavat vajaan kahden viikon päästä jäätikköleirille, Aino-Kaisa Saarisella paikaksi vaihtui Lanzarote.

- Toivottavasti siellä pääsen jo pyörällä ajamaan, uimaan ja harrastamaan vesijuoksua. Toivottavasti siellä saisi jalalla edes hieman jo varata. Se olisi hyvä paikka treenata mielen ja kropan kannalta.

Saarinen löytää jalkapöydän murtumasta myös positiivista.

- Rankan yläkropan treenin ansiosta tasatyöntö on toivottavasti jäätävän kova. Minua motivoi nyt saada jalka kuntoon ja päästä kilpailemaan, se paranee koko ajan, toteaa hymyilevä Aino-Kaisa Saarinen haastattelun lopussa.

Suosittelemme