Hyppää sisältöön

Vieläkö osaat kirjoittaa? Jaa käsialanäytteesi

Käsin kirjoittaminen on vähentynyt huomattavasti niin työelämässä kuin kouluissakin. Osaatko vielä kirjoittaa? Lähetä meille kuva käsialanäytteestäsi.

kaunokirjoitusvihko
Kuva: Yle
Jarno Paldanius

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Ihmisten käsiala vaihtelee huomattavasti sukupolvesta toiseen. Opetushallitus on palauttanut z- ja q-kirjainten poikkiviivat niiden kirjoitusasuun. Sen lisäksi, että kirjaimet muuttuvat, on myös mahdollista, että kaunokirjoituksen opetus saattaa siirtyä historiaan muutaman vuoden kuluttua. Opetushallituksen mukaan käsin kirjoittamisen alue kapenee jatkuvasti, joten jatkossa koululaisille saatetaan opettaa vain tekstauskirjaimet.

Vaikka kaunokirjoituksen olisikin oppinut koulussa, voi käsinkirjoittaminen olla haastavaa, sillä suurin osa kirjoittamisesta tapahtuu nykyään tietokoneella.

Myös numeroiden kirjoitusasu muuttuu: Opetushallitus on myös palauttanut poikkiviivan numeroon seitsemän.

Miten sinun käsialasi ja kirjoitustaitosi voivat? Vieläkö osaat kirjoittaa kauniisti, kuten koulussa opetettiin? Osallistu käsialanäytteeseen räpsäisemällä kuva kaunokirjoituksestasi.

Kirjoita paperille minä vuonna aloitit koulunkäynnin, esimerkiksi, ”Minä aloitin peruskoulun vuonna 1987”.

Jaa käsialanäytteesi alla olevan lomakkeen kautta tai sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #ylekäsialanäyte. Kuvan voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen somedeski@yle.fi

Kuvista ei makseta palkkiota. Lähettämällä materiaalia et luovuta tekijänoikeuksiasi, ainoastaan vapaan edelleenkäyttöoikeuden Ylelle ja sen kansainvälisille kumppaneille, jotka saattavat olla kiinnostuneita jutun ollessa poikkeuksellisen merkittävä tai erikoinen.

Suosittelemme sinulle