Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Ammattitaidon EM-kisoista pronssimitali Pohjois-Karjalaan

Suomen ammattitaitomaajoukkue saavutti 14 mitalia ja oli kokonaistuloksissa kolmanneksi paras maa Ranskassa pidetyssä EM-kilpailussa. Lieksalaislähtöinen Henna Otronen ylsi kolmanneksi maalauksessa ja tapetoinnissa.

Henna Otronen
Kuva: Skills Finland / Juha Roininen
Riikka Heikkilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen ammattitaitomaajoukkue Team Finland 2014 saavutti 14 mitalia ja oli kokonaistuloksissa kolmanneksi paras maa Ranskan Lillessä pidetyssä EM-kilpailussa.

Nuoret osallistuivat EuroSkills Lille 2014 -kilpailuun 1.‒5.10.2014. Kilpailuun osallistui yli 420 nuorta 25 maasta. Suomen joukkueeseen kuului 34 nuorta, jotka edustivat 23 eri ammattia.

Pohjois-Karjalasta mukana oli neljä nuorta: sähköasennuksessa Tommi Kärkkäinen, markkinoinnissa Mirva Turkulainen, kivitöissä Matti Haapaniemi ja maalauksessa ja tapetoinnissa Henna Otronen.

Lieksasta lähtöisin oleva, 20-vuotias Henna Otronen nappasi kisoissa pronssimitalin. Otronen on suorittanut maalarin perustutkinnon Pohjois-Karjalan ammattiopistossa ja suorittaa parhaillaan oppisopimuksella maalarin ammattitutkintoa.

– Hieno kokemus. Aivan huippureissu, hienot avajais- ja päättäjäisjuhlat, hyvä kisa ja tosi mukavia kaikki kilpailijat. Toivottavasti poikii töitä jatkossa, Otronen summaa kokemustaan.

Matti Haapaniemi sai kivilajissa Medallion for Excellence -tunnustuksen. Suomea edellä kisoissa olivat vain Itävalta ja Ranska.

Suosittelemme