Hyppää sisältöön

Suomalaisyritys rakentaa maailman isointa virtuaalikoulua

Suomalainen opetuspelejä valmistava Skillpixels rakentaa maailman suurinta virtuaalikoulua. Yhtiö on saanut merkittävän rahoituksen rakennusprojektiin.

Erivärisiä piirrettyjä hiiriä pelissä
Virtuaalipelissä lapsi voi opettaa hiiri-hahmoa. Kuva: SkillPixels
Iida Pakkanen

Opetuspelejä valmistava, porilaislähtöinen, SkillPixels on saanut merkittävän rahoituksen virtuaalikoulun kehittämiseen. 1,65 miljoonan euron rahoituspaketissa on mukana Tekes ja yksityisiä sijoittajia 1,1 miljoonan euron edestä.

– Tarkoituksena on rakentaa maailman suurin virtuaalikoulu mobiili- ja onlinekäyttäjille. Rahoitus turvaa sen, että pystymme rakentamaan paremman kokonaisuuden ja viemään tuotetta maailmalle, SkillPixelsin perustaja ja johtava tutkija Harri Ketamo sanoo.

Rahoitus on erittäin merkittävä kymmenhenkiselle start-up-yritykselle. SkillPixels aikoo käyttää rahoitusta nimenomaan kansainväliseen markkinointiin.

Virtuaalikoulun ideana on, että lapset opettavat pelihahmoille matemaatiikkaa, biologiaa ja maantietoa.

– Lapsen pitää itse ottaa selvää asioista opettaessaan pelihahmoa ja se motivoi lasta. Tämä on keskeinen elementti oppimisessa, Harri Ketamo toteaa.

Tällä hetkellä virtuaalimaailman matematiikkaosio on käytössä 120 maassa. Tarkoitus on laajentaa opetusta vielä luonnontieteisiin ja levittää peliä laajemmin maailmalle.

Suosittelemme sinulle