Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Sadat ihmiset loukkaantuivat voimakkaan maanjäristyksen iskettyä Kiinaan

Toistaiseksi yhden ihmisen tiedetään kuolleen syrjäisellä alueella Yunnanin maakunnassa sattuneessa järistyksessä. Loukkaantuneita on ainakin yli 300.

Maanjäristyksessä kodittomiksi jääneitä ihmisiä Yongpingissa, Yunnannin maakunnassa, 6. lokakuuta.
Maanjäristyksessä kodittomiksi jääneitä ihmisiä Yongpingissa, Yunnannin maakunnassa, 6. lokakuuta. Kuva: Zhang Yq / EPA
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lounais-Kiinan Yunnanin maakunnassa on sattunut voimakas maanjäristys, jossa on kuollut ainakin yksi ihminen ja loukkaantunut ainakin yli 300 ihmistä. Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,0 magnitudiasteikolla. Kiinan viranomaisten mukaan järistyksen voimakkuus oli 6,6.

Maanjäristyksen keskus oli syrjäisellä ja vuoristoisella alueella. Järistys sattui melko lähellä maanpintaa, joten se on saattanut aiheuttaa merkittävää tuhoa. Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan järistyksen keskus oli kymmenen kilometrin syvyydessä ja kiinalaisviranomaisten mukaan viiden kilometrin syvyydessä.

Kiinalaisviranomaisten mukaan järistys vavisutti rakennuksia useiden sekuntien ajan ja tuhannet talot vaurioituivat. Sähköt ja tietoliikenneyhteydet ovat paikoin poikki. Jinggussa on evakuoitu patoaltaan lähellä asuvia ihmisiä sen jälkeen, kun padossa havaittiin maanjäristyksen jälkeen halkeama, josta valuu vettä.

Alueelle on lähetetty sotilaita ja pelastustyöntekijöitä sekä avustustarvikkeita.

Viimeksi elokuussa Yunnanin maakunnassa kuoli yli 600 maanjäristyksessä, joka oli voimakkuudeltaan 6,1 magnitudiasteikolla.

Suosittelemme sinulle