Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Aspocomp aikoo lakkauttaa Teuvan tehtaansa

Piirilevyteknologiayhtiö Aspocomp suunnittelee Teuvan tehtaansa lakkauttamista. Yhtiöllä on Teuvalla 36 työntekijää. Yhtiö hakee vähennyksillä kustannustehokkuutta ja suuntaa katsettaan uusille asiakasryhmille. Aspocomp on lisännyt tuotantoaan viime aikoina Aasiassa.

Piirilevyn valmistusta.
Kuva: Yle
Heidi-Maria Harju
Avaa Yle-sovelluksessa

Aspocomp aloittaa koko Teuvan tehtaan työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut ja suunnittelee tehtaan lakkauttamista. Teuvalla on 36 yhtiön työntekijää. Aspocomp arvioi, että se saavuttaa kotimaan tuotannon ja kehittämistoimintojen yhdistämisellä noin 0,9 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Teuvan tehtaan henkilöstö on saanut yt-kutsun tänään, vahvistaa tehtaanjohtaja Janne Vilen. Yt-neuvottelut päättyvät arviolta marraskuun loppuun mennessä.

Vähennysten taustalla on Aspocompin strategian uudistaminen: yhtiö hakee uusia asiakasryhmiä ja kustannussäästöjä muun muassa tuotannon yhdistämisellä.

Aspocomp arvioi tämän vuoden liikevaihdokseen 20–25 miljoonaa euroa. Liiketulos ilman kertaluonteisia eriä jää puolestaan -0,5 miljoonan ja +1,5 miljoonan euron välille.

Suosittelemme sinulle