Hyppää sisältöön

Valtatie 3:n kehittämiseen halutaan kansalta tietoa

Tienkäyttäjät pääsevät aiempaa paremmin kertomaan näkemyksiään teiden kehittämisestä. Nyt palautetta kerätään valtatien 3 ongelmakohdista. Pari viikkoa avoinna olleeseen kyselyyn on tullut jo toistasataa vastausta.

Valtatie 3 ja 18 risteys Laihialla.
Valtateiden 3 ja 18 risteys Laihialla. Kuva: Anna Wikman / Yle
Merja Siirilä

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kerää verkkokyselyn avulla tietoa tienkäyttäjiltä valtatien 3 ongelmakohdista. Vuorovaikutteisuuden lisääminen on osa liikenneministeriön uutta liikennepolitiikkaa. Vastauksia on tähän mennessä kertynyt parin viikon aikana jopa odotettua enemmän.

– Toistasataa vastausta oli jo viime viikolla tullut. Toivotaan, että kysely herättää paljon mielenkiintoa jatkossa ja saadaan paljon vastauksia, toteaa tieinsinööri Jarmo Salo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Edellinen kehittämisselvitys välillä toteutettiin vuonna 2005, mutta nyt tarkoitus on päivittää ja laajentaa kyselyä. Esimerkiksi tällä kertaa kyselyyn toivotaan parannusehdotuksia myös rata- ja bussiliikenteestä.

– Nyt toivomme saavamme selville käytännön ongelmia ja turvallisuuspuutteita, Salo kertoo.

Jalasjärveltä etelään enemmän ohituskaistoja

Salon mukaan kommentteja odotetaan Jalasjärveltä etelään olevalta tieosuudelta. Kyseisellä osuudella on paljon rekkaliikennettä, joka hidastaa liikennettä. Ohitusmahdollisuudet nousivat jo vuoden 2005 selvityksessä esille.

– Alueelle on suunniteltu jo aikaisemmin ohituskaistoja, mitä nyt tarkastellaan tässä uudestaan, Salo kertoo.

Muutosehdotuksien listalle on päätynyt myös Jalasjärvellä valtatie 19:n liittymä, Kurikassa kantatie 67:n liittymä sekä Laihialla Kyläpään kohdan liittymä. Salo toivoo nyt paljon palautetta ja kommentteja liikenteen käyttäjiltä.

– Meidän tehtävänä on sitten lueskella niitä ja katsoa, että mitkä niistä ovat mahdollisia toteutettavia. Toivottavasti saadaan vielä paljon käyttäjien ja asiakkaiden kommentteja, Salo toivoo.

Kaikille avoin kysely on avoinna lokakuun ajan.

Suosittelemme sinulle