Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Ilonen jatkaa huippuvireessä - bogiton kierros vei Ilosen neljän parhaan joukkoon Lontoossa

Mikko Ilonen eteni neljän parhaan joukkoon golfin Euroopan kiertueen reikäpelin mestaruuskisoissa Lontoossa. Ilonen voitti ranskalaisvastustajansa puolivälieräkierroksella kahdella reiällä.

Mikko Ilonen Takkulan golfkentällä.
Kuva: Heikki Ahonen / Yle
Maija Kautto
Avaa Yle-sovelluksessa

Ilosen vastustaja, ranskalainen Victor Dubuisson, pelasi avausväylän lyönnin Ilosta paremmin. Kaksi seuraavaa väylää pelaajat etenivät samaan tahtiin. Neljännellä, par kolme-väylällä, Ilonen teki birdien ja tasoitti pelin Dubuissonin pelattua pariin.

Ranskalaispelaaja siirtyi jälleen johtoon seitsemännellä väylällä, mutta Ilonen ei häkeltynyt ja löi pelin tasoihin heti seuraavalla reiällä. Kymmenennellä väylällä Ilonen pelaa jälleen birdien ja siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Dubuisson upotti pallon reikään vasta par-lyönnillään.

Ilonen menetti johtonsa taas väylällä yksitoista. Pelaajat lähtivät siis seitsemälle viimeiselle reiälle tasatilanteesta, mutta Ilonen kiri väylävoittoon jälleen seuraavalla reiällä.
Väylällä 15 Ilonen upotti taas birdien, mutta Dubuisson nousi pelissä tasoihin lyömällä samalla väylällä eaglen.

Ranskalaisen ote ei kuitenkaan kestänyt, sillä seuraavalla väylällä hän lyö bogin. Ilonen sen sijaan pysyi par-vauhdissa ja siirtyy jälleen johtoon.

Ilonen varmisti pääsynsä neljän parhaan joukkoon tekemällä viimeiselle reiälle jälleen birdien. Suomalainen oli parempi siis kahdella reiällä ja voitti kierroksen.

Ilonen löi kierroksellaan kaikkiaan kahdeksan birdieä ja vältti bogit.

Välieräkierroksella Ilonen kohtaa Alankomaiden Joost Luitenin. Toisessa välieräparissa pelaavat Etelä-Afrikan George Coetzee ja Ruotsin Henrik Stenson.

Suosittelemme