Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Nuori, salskea ja hyvällä musiikkitajulla varustettu – The Blood Sausage Boys julkaisi esikoislevyn

Esikoisalbuminsa julkaissut The Blood Sausage Boys-yhtye ammentaa musiikkiinsa vaikutteita muun muassa vanhoista lännenelokuvista. Kappaleiden tarinat pohjautuvat kuitenkin nykypäivään ja tarinoista voi löytää esimerkiksi Oulun kaduilla parisuhdemurheissa vellovan miehen, kertoo yhtyeen laulaja-lauluntekijä Antti Viitala.

The Blood Sausage Boys -yhtye
Kuva: Annina Tukia
Risto Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

The Blood Sausage Boys on julkaissut esikoislevynsä. Kahdeksan kappaleen levy sisältää vahvasti countryvaikutteista musiikkia pohjoisen kansalle. Laulaja ja säveltäjä Antti Viitala kertoo, että yhtye aloitti Johnny Cash -coverbändinä ja omaa musiikkia päädyttiin tekemään suhteellisen äskettäin.

– Tajusin eräänä päivänä, että voisin itsekin tehdä kappaleita, jollaisia olen kuunnellut jo 15 vuoden ajan. Aikaisemmin ajattelin, että enhän minä voi tarttua countryyn vaan mun pitää tehdä iskevää rockia ja riffejä, että sitä minä osaan tehdä ja sitä on helppo tehdä. Lopulta kuitenkin uskaltauduin kokeilemaan ja tekemään omia kappaleita.

Suurin osa yhtyeen jäsenistä on kotoisin Kemi-Tornio -alueelta ja Viitalan mukaan countrymusiikki myös puree pohjoisen kansaan.

Varsinkin tälläiset nuoret, salskeat ja hyvän musiikkitajun omaavat miehet tai naiset harvoin ryhtyvät tekemään countrya.

Antti Viitala

– Suomen kansa tykkää kantrimusiikista, mutta ainakaan minun tietääkseni sitä ei ole kovin paljon tarjolla Suomessa. Varsinkin tällaiset nuoret, salskeat, komeat ja hyvän musiikkitajun omaavat miehet tai naiset harvoin ryhtyvät tekemään countrya, varsinkaan tässä nuoressa kolmenkympin iässä, Viitala hymyilee pilke silmäkulmassa.

Musiikin suosio näkyy myös yhtyeen keikoilla.

– Olen huomannut, että keikoilla ikäjakauma on ollut laaja. Paikalla on kaikenikäistä porukkaa - ja tykkäävät kyllä, Viitala sanoo.

Vuosikymmenien läpi

The Blood Sausage Boys-yhtyeen musiikki koostuu useista vuosikymmenistä. Musiikissa on paljon vaikutteita muun muassa vanhoista lännenelokuvista, mutta tarinat ovat nykypäivästä.

The Blood Sausage Boys -yhtye
Kuva: Annina Tukia

– Vaikutteita musiikkiin on tullut esimerkiksi TV2:n Kuukauden westernistä. Musiikki on tehty old-time -tyyliin, mutta tarinat ovat kyllä ihan tästä päivästä. Kappaleiden tarinat tulevat mun mielikuvituksesta ja elämästä ja asiat menee päässäni ikäänkuin myllyyn, Viitala kertoo.

– Kappaleen maisema voi olla vaikka lännenelokuvista tai se voi olla esimerkiksi räntäinen Oulun katu, missä joku mies itkee jonkun naisen perässä tai ihan mitä tahansa.

Katseet myös ulkomaille

Viitalan mukaan yhtyeen tavoitteena on keikkailla mahdollisimman paljon ja katseet on suunnattu myös ulkomaan markkinoille.

– Yksi Seattlessa asuva kaveri näki keikkamme ja yrittää nyt hommata keikkaa myös Yhdysvaltoihin, Viitala sanoo.

Suosittelemme