Hyppää sisältöön

Laura Malmivaara on nyt töissä sairaalassa, jossa syntyi

Laura Malmivaara on palannut synnyinseudulleen Kajaaniin tv-sarjan kuvauksien merkeissä. Hän on päässyt työskentelemään samassa sairaalassa ja jopa samalla osastolla, missä syntyi melkein tasan 41 vuotta sitten.

Laura Malmivaara ja Taneli Mäkelä.
Kuva: Katja Oittinen / Yle
Minna Heikura

Kajaanissa kuvataan tällä ja ensi viikolla Ihon alla -tv-sarjaa. Sarjassa näyttelevän Laura Malmivaaran paluu synnyinseudulleen pitkän tauon jälkeen on ollut tunnerikas.

– Tuntui vähän jännältä ja tosi hyvältä palata tänne lapsuuden maisemiin niin, että on aikaa. Olen kävellyt jo nyt paljon keskustassa ja tarkoitus on kiertää kaikki lapsuuden kodit, Malmivaara kertoo.

Sairaalasarjan kuvauksia tehdään Kajaanissa pääasiassa Kainuun keskussairaalassa, missä Malmivaara on syntynyt.

– Minulla on sunnuntaina synttärit. Jotenkin tämä kaikki yhtäaikaa tuntuu hurjalta. Olen nyt siinä osastolla, missä olen syntynyt tasan 41 vuotta sitten! Siitä on niin monta vuosikymmentä, että se tuntuu kuin toiselta elämältä.

Malmivaaran kanssa Kainuun keskussairaalassa on tv-sarjaa kuvaamassa myös Taneli Mäkelä, joka kertoo näyttelijöiden olleen ammattilaisten opissa.

– Ihana ja topakka Erja neuvoi meitä leikkauksen tekemisessä, ja harjoittelimme otteita, että olisimme uskottavia kameran edessä. Tällainen yhteistyö on meille erittäin tärkeää, eikä tv-sarjan tekeminen muuten onnistuisi, Mäkelä lähettää terveiset KAKSille.

– Arvostukseni sairaalatyöntekijöitä on senkun vaan kasvanut ja ylipäätään hoitotyöntekijöitä kohtaan. Meillä on sairaalassa erittäin hyvät avustajat, ammattilaiset, meidän vieressä koko ajan, että teemme asiat oikein. Luulen, että tässä oppii aika paljon, Malmivaara kertoo.

Ensimmäistä kertaa hoitajan ja lääkärin rooleissa

Laura Malmivaara on nähty monenlaisissa rooleissa sekä elokuvissa että tv-sarjoissa, mutta nyt hän näyttelee ensimmäistä kertaa sairaalamiljöössä ylihoitajaa.

– Tämä on ollut todella mielenkiintoista ja käsikirjoitus on kiinnostava. Tässä on uudenlainen kulma sairaalamaailmaan. Olemme tutkimussairaalassa, missä tehdään korkeatasoista ja aika salaista tieteellistä tutkimusta, näyttelijä paljastaa.

Taneli Mäkelä ei ole pitkällä urallaan näytellyt ennen leikkaavaa lääkäriä, eikä ole sairaalasarjoja katsellut paljon televisiostakaan.

– Pitäisi varmaan katsoa enemmän, että pysyisi kärryillä, mutta uutiset ja urheiluruutu tuntuvat riittävän.

Malmivaara haaveilee kirjoittamisesta

Pitkän näyttelijän uran tehnyt Malmivaara kertoo, ettei hän enää juurikaan haaveile sinällään rooleista, mutta työ kameran toisella puolella kiinnostaa.

Kirjoittaminen on se, mistä haaveilen, että saisin kirjoittaa elokuvan ja olla mukana alusta lähtien.

Laura Malmivaara

– Haaveilen elokuvan tekemisestä kokonaisvaltaisemmin. Kirjoittaminen on se, mistä haaveilen, että saisin kirjoittaa elokuvan ja olla mukana alusta lähtien. Elokuva on minulle ykkösjuttu.

Malmivaara on mukana myös Lomasankarit -elokuvassa, mitä kuvattiin alkukesästä Kreikassa.

– Tämän työn paras puoli on, että tässä heittelehtii Euroopan laidalta toiselle. Jokainen työtehtävä tehdään täysillä ja ne on hyvin erilaisia, toteaa Malmivaara.

– Eilen juuri nauroimme sarjassa kirurgia näyttelevän Ilkka Villin kanssa, että on meillä aika erikoinen työ. Tässä seisotaan sairaalan käytävällä kellarissa takki päällä, ja näytetään todella ammattimaiselta, hän jatkaa nauraen.

Suosittelemme sinulle