Hyppää sisältöön

BBC:n kysely: Queenin klassikkokappale tepsii parhaiten alakuloon

Melkein kaikki selvitykseen vastanneet olivat sitä mieltä, että musiikin kuuntelu voi parantaa oloa, kun he ovat sairaita tai elämässä on meneillään vaikea vaihe.

Kuva: Ilkka Hakunti / Yle
Terhi Toivonen

Rockbändi Queenin klassikkokappale _Bohemian Rhapsody _näyttää nostavan parhaiten mielialaa, jos olo on alakuloinen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.  (siirryt toiseen palveluun)

BBC:n paikallisradio kyseli kuuntelijoiltaan, millaisella musiikilla on mielialaa parantavia ja rauhoittavia vaikutuksia. Abban_ Dancing Queen tuli toiseksi. Pharrell Williamsin Happy _jakoi kolmannen sijan klassisen musiikin kanssa.

Yli kaksi kolmasosaa vastaajista kertoi kuuntelevansa musiikkia, kun he eivät voi hyvin. Yhdeksän kymmenestä oli sitä mieltä, että musiikin kuuntelu voi parantaa oloa, kun he ovat sairaita tai elämässä on menneillään vaikea vaihe.

81 prosenttia briteistä sanoi, että musiikin kuuntelu on parantanut heidän mielialaansa. Vain 36 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi kuuntelevansa mielummin puhetta kuin musiikkia olleessaan mielimaassa.

Sukupuoli ja ikä vaikutti musiikkivalintaan. Miehet uskoivat enemmän Queenin parantavaan voimaan, naiset taas Abban.

Yli 65-vuotiaista melkein 40 prosenttia sanoi kuuntelevansa klassista musiikkia sairaana ja alakuloisena. Nuorten aikuisten joukossa voiton vei Pharrell Williams_._

Tutkimusyhtiö ComResin tekemässä selvityksessä 1 000 ihmistä valitsi kymmenestä kappaleesta suosikkinsa.

Melkein kuusiminuuttinen Bohemian Rhapsody julkaistiin vuonna 1975Queenin_ A Night at the Opera-_ levyllä. Kappale kertoo murhan tunnustavasta miehestä, mitä voi pitää hieman ristiriitaisena sen mieltä nostattavan vaikutuksen kanssa.

Musiikkiterapialla on huomattu olevan myönteisiä vaikutuksia muun muassa masennuksen hoidossa. Musiikista on ollut apua myös kommunikaatiovaikeuksista kärsiville lapsille.

Suosittelemme sinulle