Hyppää sisältöön

Arkkipiispa: Kirkko voi olla seksimessuilla

Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo, ettei ymmärrä logiikkaa, jonka mukaan seurakunnan päätös osallistua seksimessuille voisi johtaa kirkosta eroamiseen.

Arkkipiispa Kari Mäkinen
Arkkipiispa Kari Mäkinen Kuva: Yle
Jussi Hanhivaara

Arkkipiispa Kari Mäkinen ei tuomitse seurakuntien osallistumista seksimessuille.

Vantaan seurakunta on päättänyt osallistua tuleville seksimessuille.

– Kirkon edustajat voivat olla siellä missä seurakuntalaisiakin on. Totta kai seksimessut on vaativa paikka mennä työntekijänä, ja varmaan tarvitaan tarkkaa harkintaa ennen kuin mennään, ja kun mennään, niin mitä se tarkoittaa se mukaan meneminen. Ei se poissuljettua ole, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan päätös saattaa osin selittää tuoreinta kirkosta eroamisen piikkiä. Hän on yllättynyt kirkosta eronneiden määrän äkillisestä lisääntymisestä.

Mäkinen sanoi maanantain A-Studiossa, ettei ole toistaiseksi saanut tietoja eropiikin syistä. Sunnuntaina netin kautta kirkosta erosi vajaat tuhat henkilöä, ja eroakirkosta-sivusto on ennustanut noin kahdentuhannen ihmisen jättävän eroilmoituksensa maanantain kuluessa.

– Se tuli minulle puun takaa ja yllättäen. Syitä voi olla monia. Minä tiedän suurin piirtein lukuja, mutta en tiedä tarinoita. En tiedä, mitä kaikkea ja kokemusta kirkosta on saanut tekemään näin, Mäkinen sanoi.

Mäkinen pitää mahdollisena, että sisäministeri Päivi Räsäsen avioliittolaki-lausunto tai vantaalaisten seurakuntien päätös osallistua seksimessuille ovat voineet toimia kimmokkeina eroille. Samalla hän kuitenkin painottaa, että Räsäsen lausuntoa on myös tulkittu väärin. Myös Räsäsen mukaan häntä on tulkittu väärin.

Suosittelemme sinulle