Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Tuomo Puumala Lasse Männistön sote-näkemyksestä: Erittäin erikoinen tulkinta

Ylen aamu-tv:ssä keskusteltiin tiistaina sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta. Entinen peruspalveluministeri Maria Guzenina toivoi pääministeri Alexander Stubbin kertovan, "millä rattailla kokoomus menee".

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson SDP:stä oli hallituskauden alussa kädet syvällä sote-sopassa. Lasse Männistö kokoomuksesta on seurannut projektia läpi vaalikauden valiokunnasta ja oppositioedustaja Tuomo Puumala sivusta. Miksi suurhanke on ajautunut karille? Kuva: Yle
Esa Koivuranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus kirvoitti kannanottoja Ylen aamu-tv:n keskustelussa tiistaina.

Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö sanoi, että nykyisessä lakiluonnoksessa on ylimääräinen hallintoporras, jota kokoomus on alusta asti lausunnoissaan kritisoinut. Hänen mukaansa lakiluonnos ei vastaa sitä, mistä puolueiden puheenjohtajat alun perin sopivat.

– Nyt ihan aidosti kehotan teitä vielä palaamaan siihen, mistä aiemmin sovittiin, koska tässä lakiluonnoksessa on ylimääräinen porras.

Keskustan kansanedustaja Tuomo Puumala oudoksui Männistön näkemystä.

– Tämä on erittäin erikoinen tulkinta siitä, mistä on sovittu.

– Kyllä alusta asti on ollut ihan selvää, että on isommat vastuualueet, joilla on järjestämisvastuu, ja sitten on tuotantoalueet, jotka ilman muuta ovat pienempiä. Jos tämä kokoomukselle tuli nyt yllätyksenä ja shokkina, ihmettelen kyllä, mistä olette olleet sopimassa kesällä. Ihmettelen sitä erittäin syvästi, Puumala sanoi.

SDP:n kansanedustaja, entinen peruspalveluministeri Maria Guzenina toivoi pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaantuloa sote-keskusteluun.

– Hänen pitäisi sanoa selkeästi, millä rattailla kokoomus menee, koska ainakaan julkisuuden kautta ei ole mitään selkeää kuvaa.

Puumala otaksui tulevien eduskuntavaalien ilmenevän sote-uudistuksesta käytävässä keskustelussa.

– Kokoomus ei ole tehnyt missään vaiheessa minkäänlaista esitystä. Ei eriävää mielipidettä eikä mitään. Kaikki on ollut tähän asti ihan OK. Nyt, kun vaaleihin on kuusi kuukautta aikaa, ajattelu tuntuu muuttuvan reilusti, hän sanoi.

Suosittelemme