Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Nimetön vihaposti risoo Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymää

Seurakuntayhtymän mukaan sille on lähetetty vihapostia, jossa puolustetaan vapaa-ajattelijoita.

Turun tuomiokirkko.
Kuva: Jouni Koutonen / Yle
Sami Tammi
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä kertoo saaneensa vihapostia, jossa puolustetaan vapaa-ajattelijoita. Vihaposti on lähetetty nimettömänä.

– Se on ollut lähinnä sellaista haistattelua ja kiroilua. Postia on tullut seurakuntayhtymän nettipalautteen kautta ja myös joihinkin yksittäisiin sähköpostiosoitteisiin, kertoo seurakuntayhtymän tiedotuspäällikkö Paula Heino.

Vapaa-ajattelijain Liitto tuomitsee vihapostin lähettämisen.

– On surullista, että tällaista postia lähetetään. Toivon, että me ateistit ja uskonnottomat pystyisimme olemaan näissä asioissa viileän rauhallisia ja unohtaa vihanpito, toteaa Vapaa-ajattelijain Liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Postin lähettäminen on yltynyt aina, kun seurakuntayhtymän ja vapaa-ajattelijoiden välinen nettiosoitekiista on noussut esille.

Oikeus kielsi seurakunnalta verkko-osoitteen

Seurakuntayhtymällä ja vapaa-ajattelijoilla on ollut sukset ristissä viime vuodesta lähtien vapaa-ajattelija.fi -verkko-osoitteesta. Helsingin hallinto-oikeus on nyt kieltänyt seurakuntayhtymää käyttämästä vapaa-ajattelija.fi -osoitetta. Oikeus perustelee päätöstä sillä, että verkkotunnuksen hankkimisen ilmeisenä tarkoituksena on ollut hyötyä Vapaa-ajattelijain Liitto ry:n suojatun nimen maineesta ja tunnettavuudesta.

Vapaa-ajattelijat vaativat viime vuonna Viestintävirastoa perumaan verkkotunnuksen. Viestintävirasto hylkäsi vaatimuksen.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä myöntää tehneensä virhearvion, kun se varasi käyttöönsä vapaa-ajattelija.fi -verkko-osoitteen. Seurakuntayhtymä aikoo luopua osoitteesta heti kun mahdollista.

Samalla yhtymä toivoo, että turunseurakunta.fi -osoitteen varannut yksityishenkilö tekisi samoin.

Laajennettu kello 11:30 seurakuntayhtymän sitaateilla.

Suosittelemme sinulle