Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Urosteeren talvimetsästys sallitaan – muttei vielä tänä talvena

Urosteeren metsästys on sallittua 1.-20. tammikuuta osassa maata. Urosteeren tammikuinen talvimetsästys on sallittua sellaisina vuosina, jolloin teeriä on runsaasti. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan talvipyyntiä ei kuitenkaan pitäisi sallia vielä tänä talvena missään, koska teeriä on niin vähän.

Teeriä soitimella.
Kuva: Tuomo Nyyssönen
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Hallitus muutti lokakuussa metsästysasetusta niin, että urosteeren metsästys on sallittua 1.-20.1 Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia.

Metsästäjäjärjestöt ovat halunneet sallia teeren talvimetsästyksen, sillä se on perinteinen metsästysmuoto, jota etenkään nuoret metsästäjät eivät ole päässeet vielä kokeilemaan. Urosteeriä sai edellisen kerran metsästää talvisin 1980-luvulla.

Maa- ja metsätalousministeriö esittää että urosteeren talvimetsästystä ei vielä sallittaisi tänä talvena millään alueella, koska pesimämenestys oli viime kesän riistakolmiolaskentojen tulosten perusteella huono. Teerikanta laski tänä vuonna lähes koko maassa. Ministeriö on lähettänyt asiaa koskevan asetusluonnoksen lausuntokierrokselle.

Suosittelemme