Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Suomen paras huumekoira on nyt myös sankarikoira

Kennelliitto palkitsee teinitytön pakkasesta pelastaneen koiran. Saksanpaimenkoira Raymondan Devil eli Roima jäljitti kylmettyneen ja eksyneen 14-vuotiaan tytön Torniossa viime vuoden syksyllä. Sama koira on aiemmin niittänyt mainetta Suomen parhaana huumekoirana.

Poliisikoira Roima
Kuva: Minna Aula / Yle
Yle Perämeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Sankarikoira Roima teki palkintoon johtaneen urotekonsa syksyisenä pakkasyönä Torniossa viime vuonna.

14-vuotias tyttö oli kadonnut viikonlopun alkaessa. Maanantain vastaisena yönä tyttö soitti hätäkeskukseen ja kertoi jalkojensa olevan tunnottomat. Olinpaikka jäi epäselväksi, koska puhelimesta loppui virta kesken puhelun. Hätäkeskus kuitenkin paikansi puhelimen Vapaudenkadun ja Oravaistenkadun risteykseen.

Apuun hälytettiin kaksi poliisipartiota, joiden mukana oli tuore huumekoirien Suomen mestari Roima Kemin poliisiasemalta.

Roima päästettiin vapaaksi etsimään kadonnutta. Koira löysi tytön hieman alle kahdessa tunnissa Pohjan Stadionin urheilukentän laidalta talviteloille laitetun paksun patjan sisältä. Kylmettynyt tyttö toimitettiin ambulanssilla sairaalaan. Lämpötila oli löytöhetkellä pakkasen puolella.

Roima palkitaan Helsingissä

Sankarikoira-arvon voivat saada koirat, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Tänä vuonna Kennelliitto palkitsee 18 sankarikoiraa Koira2014-tapahtumassa. Tapahtuma järjestetään 7. joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä. Kennelliitto palkitsee myös 17 kunniamaininnan saanutta koiraa.

Nykyään Roima palvelee Oulun poliisilaitoksella.

Yle / Jyri Salonen

Korjattu 7.11.2014 13:00 Kennelliitto palkitsee 18 sankarikoiraa, ei 20.

Suosittelemme sinulle