Hyppää sisältöön

Picassoon liitetty luonnoslehtiö huutokaupataan Yhdysvalloissa

Hylätystä tallelokerosta löytyneessä lehtiössä on paitsi Picasson töitä muistuttavia luonnoksia, myös muita kiinnostavia yksityiskohtia.

Anna-Maria Talvio

Torstaina Washingtonin osavaltion viranomaiset ilmoittivat huutokauppaavansa luonnoslehtiön, jolla saattaa olla yhteys espanjalaiseen kuvataiteilijaan Pablo Picassoon (1881–1973).

Lehtiössä on vesiväreillä, lyijykynällä ja hiilellä tehtyjä luonnoksia, jotka muistuttavat Picasson töitä. Washingtonin osavaltion veroviraston edustajan Kim Schmanken mukaan lehtiössä on Picassoon viittaavia yksityiskohtia.

– Kun lehtiön avaa, niin etukannessa on merkintä "Paris 12 marz 1912", sekä signeeraus, joka muistuttaa Picassoa, Schmanke kertoo.

Lisäksi lehtiöstä löytyvät nimikirjaimet "RP", joiden arvellaan viittaavan Picasson sukunimeen, Ruiz y Picasso.

Viranomaisten mukaan luonnoslehtiö löytyi tallelokerosta, joka avattiin – osavaltion lakien mukaan – sen oltua koskemattomana viisi vuotta.

Vaikka luonnoslehtiön aitoutta ei ole varmistettu, niin sen uskotaan herättävän paljon kiinnostusta.

Huutokauppa on tarkoitus järjestää 19. marraskuuta.

Vuonna 2009 pariisilaisesta taidemuseosta varastettiin Picasson punakantinen luonnoslehtiö, jossa oli 32 Picasson piirrosta vuosilta 1917–1924. Sen arvo on tuolloin yli kahdeksan miljoonaa euroa.

Suosittelemme sinulle