Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Yesterday, Hallelujah vai Naurava kulkuri? Kerro oma cover-suosikkisi!

Cover- eli lainakappaleita esitetään usein tv:n musiikkiohjelmissa ja niitä levytetään paljon. Mitkä ovat sinun cover-suosikkisi? Kerro meille, kokoamme listan suurimmista suosikeista!

Let it Be vinyylilevyn kansi.
Kuva: Kari Nihti / Yle
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomalaisten eniten versioimista kappaleista ei löydy kaiken kattavaa listaa. Ylen musiikkiarkiston mukaan muiden muassa seuraavat ulkomaiset kappaleet ovat innostaneet suomalaisia musiikintekijöitä tekemään omia versioitaan:

  1. Judy Garland:_ Over the rainbow_ (40 versiota)
  2. George Gershwin:_ Summertime_ (yli 30 versiota)
  3. The Beatles:_ Yesterday_ (yli 30 versiota)
  4. Julie London:_ Cry me a river_ (25 versiota)
  5. The Animals:_ House of the rising sun_ (20 versiota)

Vain elämää -sarjan kapellimestarin Leri Leskisen cover-suosikki on Johnny Cashin tulkinta Nine Inch Nailsin kappaleesta Hurt. Lisäksi häntä on miellyttänyt Paul Ankan 80- ja 90-luvun hiteistä koostuva Rock Swings -albumi.

BBC Music järjesti äskettäin äänestyksen kaikkien aikojen parhaasta cover-kappaleesta. Voittajaksi äänestettiin Pet Shop Boysin versio Elviksen hitistä Always on my mind.

Mikä on sinun oma suosikkisi? Kerro meille se rakkain cover-kappaleesi ja jaa muistosi alla olevalla lomakkeella. Tai jaa lempibiisisi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #suosikkicover. Teemme jutun ja kokoamme biisilistan suosikkicovereistanne.

Suosittelemme