Hyppää sisältöön

Puolustusministeri Haglund: Hienoa, että Ruotsin komentajalla on kunnianhimoinen visio

Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson sanoi perjantaina Expressen-lehden haastattelussa, että Suomella ja Ruotsilla voi yhdeksän vuoden kuluttua olla yhteistä merivoimien johtoa. Puolustusministeri Carl Haglund ei vahvista eikä kiistä tätä Ylelle lähettämässään tekstiviestissä.

Carl Haglund.
Kuva: Yle
Esa Koivuranta

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) ei vahvista eikä kiellä ruotsalaisen Expressen-lehden tietoa Suomen ja Ruotsin välisestä puolustusyhteistyöstä.

Expressen kirjoitti eilen perjantaina, että Suomella ja Ruotsilla saattaa olla yhdeksän vuoden kuluttua yhteistä merivoimien johtoa. Myös muut maat olisivat tervetulleita osallistumaan yhteistyöhön. Expressenin mukaan asiasta kertoo Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson.

– On hienoa, että Ruotsin komentajalla on kunnianhimoinen visio maiden väliselle yhteistyölle, Haglund toteaa Ylelle tekstiviestitse avustajansa välityksellä.

– Aika näyttää, mihin päästään. Nyt edetään askel kerrallaan, ja talvella esittelemme syventyneen yhteistyön raportin, hän jatkaa.

Myös Göranson sanoi ruotsalaislehdelle, että asiassa on edettävä asteittain.

Göransonin mukaan Suomi ja Ruotsi aloittaisivat yhteistyönsä Itämerellä vuonna 2023. Käytännössä tämä tarkoittaisi muun muassa sitä, että maat auttaisivat toisiaan epäillyissä alueloukkauksissa. Tällainen tilanne olisi esimerkiksi Ruotsin saaristossa äskettäin toteutettu etsintäoperaatio.

Göranson kertoi, että maat rakentavat paraikaa edellytyksiä yhteisille harjoituksille ja yhteiselle toiminnalle.

Expressen haastatteli Göransonia tämän esitelmöityä Ulkopoliittisessa instituutissa Tukholmassa.

Suomen puolustusvoimista ei haluttu kommentoida Göransonin haastattelua Yle Uutisille.

Suosittelemme sinulle