Hyppää sisältöön

FBI: Väkivaltarikosten määrä vähentynyt Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa tehtiin yli 1,16 miljoonaa väkivaltarikosta vuonna 2013.

Paula Tapiola

Väkivaltarikosten määrä on vähentynyt Yhdysvalloissa, keskusrikospoliisi FBI kertoo. Viime vuonna tehtiin 4,4 prosenttia vähemmän väkivaltarikoksia kuin vuonna 2012. Väkivalta- ja omaisuusrikosten määrä on ollut pääsääntöisesti laskussa viimeiset viisi vuotta.

Väkivaltarikoksia tehtiin kuitenkin yli 1,16 miljoonaa kappaletta. Esimerkiksi murhia tehtiin lähes 14 200. Reilut kaksi kolmesta niistä tehtiin aseella. Vuotta aiemmin murhia tehtiin yli 600 enemmän, yli 14 800.

Yhdysvaltain oikeusministeri Eric Holder on ylistänyt kehitystä. Hänen mielestään väkivaltarikosten vähentämiseen pitää kuitenkin ohjata lisää resursseja

– Tämä on merkittävä saavutus, joka rakentuu rikosten ja vangitsemisien määrän vähenemiselle siitä lähtien, kun presidentti Barack Obama valittiin virkaansa, Holder sanoi.

– Tunnistamme, että meillä on paljon työtä jäljellä, jotta turvaamme valoisamman ja turvallisemman tulevaisuuden jokaisessa yhteisössä, jokaisessa amerikkalaisessa kaupungissa.

FBI:n tilastot perustuvat yli 18 000 lainvalvontaviranomaisen raportteihin. Raporteissa tilastoidaan murhat, raiskaukset, ryöstöt ja törkeät pahoinpitelyt.

Suosittelemme sinulle