Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Raiskauksesta tuomittu entinen City-peluri tekemässä paluuta – protestilistalla jo yli 150 000 nimeä

Ched Evans harjoittelee Sheffield Unitedin mukana. Seuran kannattajat eivät kuitenkaan halua 25-vuotiasta hyökkääjää joukkueen riveihin.

Ched evans Martin Skrtel
Ched Evans (vas.) oli Manchester Cityn palkkalistoilla vuodesta 2002 vuoteen 2009. (Arkistokuva) Kuva: EPA
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Keväällä 2012 raiskauksesta vankilaan tuomittu jalkapalloilija Ched Evans tähyää takaisin huipulle. Evans, 25, on ollut pelaamatta yli kaksi vuotta, mutta on palannut vankilasta vapautumisensa jälkeen Sheffield Unitedin harjoituksiin.

Evans sai tuomionsa vuoksi lähtöpassit Sheffieldistä, mutta Englannin pelaajayhdistys vaati seuraa ottamaan lokakuussa vapaaksi päässeen hyökkääjän takaisin riveihinsä.

Manchester Cityn junioreista Valioliigaan nousseen Evansin paluuta ei ole kuitenkaan otettu vastaan hymyissä suin. Miehen paluuta vastustavan adressin on allekirjoittanut vain parissa päivässä yli 157 000 ihmistä.

Kohu sai myöhään tiistai-iltana lisää vettä myllyyn, kun Sheffieldissä kasvanut ja julkisuudessa avoimesti Unitedia kannattanut tv-tähti Charlie Webster kirjoitti nimensä protestilistalle. Webster joutui itse 15-vuotiaana seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

- Olen irtisanoutunut tehtävästäni Sheffield Unitedin suojelijana. Mielestäni raiskauksesta tuomitun Ched Evansin ei pitäisi palata joukkueeseen, jonka suojelija minä olen. Se ei ole hänelle vain työtä, vaan hän toimii myös esikuvana, Webster totesi BBC:n haastattelussa.

Suosittelemme