Hyppää sisältöön

Finlandia-ehdokkaat – kirjallisuutta koko kansalle vai korkeakulttuuria?

Vuoden 2014 Finlandia-palkinnosta kisaa kuusi teosta. Finlandia-palkinnon voittanut teos päätyy helposti myyntilistan kärkeen, mutta onko Finlandia-kirjallisuus koko kansan huvia vai korkeampaa kulttuuria?

Tommi Kinnunen (vas), Olli Jalonen, Anni Kytömäki, Heidi Jaatinen, Jussi Valtonen ja Sirpa Kähkönen.
Finlandia-palkinnon ehdokkaat Tommi Kinnunen (vas), Olli Jalonen, Anni Kytömäki, Heidi Jaatinen, Jussi Valtonen ja Sirpa Kähkönen. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Jarno Paldanius

Vuoden 2014 kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat on julkistettu. Palkintoehdokasteokset ovat varsinaisia tiiliskiviä, sillä useimmissa sivumäärä yltää yli viidensadan. Ehdokkaiden joukossa on tänä vuonna kaksi esikoiskirjailijaa, mukana on myös jo kertaalleen Finlandia-palkittu ehdokas.

Ehdokasromaanien maailma liikkuu sadan vuoden takaisesta Suomesta globaaliin nykypäivään. Mukana on tarinaa luonnosta ja fanatismista, huostaanotosta, identiteetin etsinnästä ja paremman elämän toivosta.

Palkinnon voittava teos voi nousta myyntilistan kärkeen, mutta onko Finlandia-kirjallisuus koko kansan kulttuuria vai ylevämpää korkeakulttuuria? Luetko sinä Finlandia-palkittuja tai ehdokkaana olleita teoksia? Onko ehdokaslistassa sinua kiinnostavia teoksia?

Vuoden 2014 kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat:
Heidi Jaatinen: Kaksi viatonta päivää
Olli Jalonen: Miehiä ja ihmisiä
Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys
Anni Kytömäki: Kultarinta
Sirpa Kähkönen: Graniittimies
Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät

Lue lisää ehdokkaista.

Suosittelemme sinulle