Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Jokinen ja Barkov iskussa, Florida hyytyi kalkkiviivoilla

Panthers kiri Islandersia vastaan kahden maalin takaa tasoihin, mutta joutui taipumaan voittomaalikilpailussa.

Jussi Jokinen Mika Zibanejad
Jussi Jokinen. Kuva: AFP / Lehtikuva
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Jussi Jokisen vahva vire jääkiekkoliiga NHL:ssä sai jatkoa perjantaikierroksella, kun Florida Panthersin suomalaishyökkääjä keräsi New York Islandersia vastaan kaksi syöttöpistettä. Florida joutui kuitenkin kotiyleisönsä edessä pettymään, sillä Islanders vei pisteet voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-3.

Jokinen avasi pistehanansa ensimmäisessä erässä alustamalla Vincent Trochekin kanssa Jimmy Hayesin 1-0-osuman. Tämän jälkeen Islanders otti ottelussa kuskin paikan ja jyräsi John Tavaresin, Ryan Stromen ja Nikolai Kuleminin maaleilla 3-1-johtoon.

Florida ei kuitenkaan luovuttanut. Brian Campbell iski kolmannen erän ylivoimalla Jokisen ja Aleksander Barkovin esityöstä Panthersin 2-3-kavennuksen ja superlupaus Aaron Ekblad täräytti vajaat kaksi minuuttia ennen päätöserän loppua isäntien tasoituksen.

Islanders sai lopulta viidennen peräkkäisen voittonsa voittomaalikilpailun jälkeen. Frans Nielsen ja Kyle Okkoposo ohittivat Roberto Luongon ja varmistivat newyorkilaisille 4-3-voiton.

Tappio oli Atlantin divisioonassa seitsemäntenä olevalle Floridalle jo neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Jokinen on kerännyt viidessä viimeisimmässä ottelussa tehot 1+3 ja Barkov 1+1.

Suosittelemme