Hyppää sisältöön

Viikon nostot jopa 100 000 kiloa – penkkipunnerruksen ME-mies otti yleisönsä Kuortaneella

Maailmanennätysmies Fredrik Smulter kertoi harjoittelustaan Kuortaneen voimavalmennusseminaarissa. Katso Smulterin haastattelu kuvaa klikkaamalla!

Fredrik Smulter

Voimavalmennuksesta puhuttaessa voidaan puhua myös raudasta. Maalahtelainen Fredrik Smulter tietää, mistä hän puhuu, sillä treeniviikolla rautaa sananmukaisesti nousee.

- Viikosta riippuen kokonaismäärä on 60 000 kilosta sataantuhanteen kiloon, Smulter laskee.

Viitenä päivänä viikossa rauta hieroo miestä, kuten maailmanennätysnostaja kertoo. Kuortaneen perinteisessä voimavalmennusseminaarissa Smulter otti yleisönsä paitsi rautaa nostamalla myös puhumalla. Smulter kertoo ottavansa tosiasiat puheeksi aina ensin, jotta ennakkoluulot saadaan murrettua.

- Olen dopingtestattu maailmanennätysmies, Smulter korostaa.

- Huippu-urheilijakin olen, uskallan väittää, että suhtaudun urheiluun kovemmin kuin moni huippu-urheilija.

Urheilun ja urheilun välillä on kuitenkin asenne- ja asennoitumiseroja, Smulter muistuttaa. Hän koki olevansa etuoikeutettu päästessään esiintymään huippuvalmentajille ja -urheilijoille. Monen lajin taustasta on hyötyä, ainakin oman urheilijaidentiteetin kannalta, 150-kiloinen voimapesä taustoittaa.

Ja paljonko penkistä sitten nousee nostopaita yllä? Virallinen maailmanennätys on puolen vuoden takaa Tanskan MM-kisoista. Tuolloin maalahtelainen nosti hurjat 400 kiloa. Keväällä MM-kisoissa voi olla, että on pakko yrittää uutta ennätystä.

- Minä aion olla yhä maailman paras.

Suosittelemme sinulle