Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Italialaislääkäreitä epäillään lahjusten ottamisesta – määräsivät vastasyntyneille korviketta saadakseen kalliita lahjoja

Italian poliisi tutkii, kuinka laajasta käytännöstä on kyse. Toistaiseksi 12 lastenlääkäriä on määrätty kotiarestiin.

Heidi Asplund
Avaa Yle-sovelluksessa

Italian poliisi on laittanut 12 lastenlääkäriä kotiarestiin. Heidän epäillään kannustaneen äidinmaidonkorvikkeen käyttöön rintaruokinnan sijaan, jotta saivat kalliita lahjoja äidinmaidonkorvikkeiden valmistajilta.

Poliisin mukaan tämä on ollut yleinen käytäntö. Lastenlääkärit ovat määränneet vastasyntyneille äidinmaidonkorviketta, jotta ovat saaneet ylellisiä lahjoja ja kalliita lomia. Tieteellisten tutkimusten mukaan äidinmaito on parasta vauvalle ja sitä tulisi suosia, jos äiti voi imettää.

Lahjaksi iPhone tai luksusristeily

Myös viisi myyntiedustajaa kolmesta eri yrityksestä ja yksi johtaja ovat kotiarestissa. Poliisin edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että myyntiedustajat antoivat lääkäreille satojen tuhansien eurojen arvosta lahjoja, jos äidinmaidonkorvikkeen myynti alueella oli hyvä. Lahjana saattoi olla uusi iPhone, Applen tietokone, matka Intiaan tai Yhdysvaltoihin tai vaikkapa luksusristeily.

Tutkimusten mukaan ainakin yksi milanolainen yritys oli mukana lahjusjärjestelmässä. Muiden osalta ei ole vielä saatu selville, toimivatko myyntiedustajat johtajiensa käskystä vai omasta päätöksestään. Poliisi tutkii yhä, kuinka laajasta käytännöstä on kyse.

Suosittelemme sinulle