Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kap Verdellä purkautuu tulivuori

Fogon saari ei ole Kap Verden suosituimpia matkailukohteita. Purkaus ei ole toistaiseksi vaikuttanut matkailutoimintaan.

Kartta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Yrjö Kokkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tulivuori Pico do Fogo on alkanut purkautua Kap Verden saariryhmään kuuluvalla Fogon saarella. 2 829 metriä korkea Pico de Fogo on Länsi-Afrikan edustalla sijaitsevan saariryhmän korkein kohta.

Ruotsalaisen Dagens Nyheter -lehden mukaan vuorelta kuului eilen sunnuntai-iltana voimakas räjähdys, jonka jälkeen tulivuoren kraaterista alkoi purkautua savua. Savupatsas oli niin suuri, että se näkyi noin 50 kilometrin päässä sijaitsevalle Kap Verden pääsaarelle Praialle.

Purkaus ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta Fogon saaren lentokenttä lopetti toimintansa toistaiseksi varmuuden vuoksi. Vuoren ympäristöstä on evakuoitu noin 700 asukasta, kertoo Dagens Nyheter.

Kap Verdelle tehdään turistimatkoja, mutta matkailun kannalta tärkeimmät saaret ovat 150 kilometrin päässä sijaitseva Boavista ja vieläkin kauempana sijaitseva Sal.

Matkatoimistojen mukaan purkauksella ei ole vaikutusta matkailijoihin tai lentotoimintaan. Tulivuoren käyttäytymistä kutenkin tarkkaillaan.

Suosittelemme sinulle