Hyppää sisältöön

Vuoden luontokirja paljastaa Helsingin saarten aarteet

Jarmo Niemisen Aarresaaret valittiin vuoden luontokirjaksi. Kirja esittelee Helsingin lähiluontoa saaristo-oppaan silmin nähtynä.

Vallisaari Kuva: Jarmo Nieminen
Janne Sundqvist

WWF on valinnut Vuoden luontokirjaksi Jarmo Niemisen Aarresaareet - Helsingin saariston uskomaton luonto. Kirja esittelee nimensä mukaisesti Helsingin lähiluontoa.

Voittajan valinnut valokuvaaja Meeri Koutaniemi perustelee arvostaneensa teoksen tuoretta näkökulmaa.

- Kaupungin keskustan sykkeessä ei pääse tarpeeksi usein käsiksi siihen kuinka läsnä ja lähellä äärettömän rikas luonto Helsingissä ja sen lähimaastossa on, Koutaniemi sanoo.

Saaristo-oppaana ja luontokuvaajana Helsingin saaria kolunnut Nieminen sanoo halunneensa siirtää opastettujen luontoretkiensä tarinat kansien väliin.

- Halusin kertoa tarinoita samalla tavalla kuin kerron niitä retkilläni. Tärkeää on draaman kaari esittelyineen, käännekohtineen ja loppuhuipennuksineen. Se saa lukijan tai kuuntelijan innostuksen säilymään koko kertomuksen tai retken ajan, Nieminen kertoo.

Kilpailun muut finalistiteokset olivat Jorma Luhdan erämaateos _Vaeltajat _sekä Saimi Hoyerin _Sieniä ja ihmisiä. _Kaikkia finalistiteoksia yhdistää retket ja tarinallisuus.

WWF on palkinnut vuoden luontokirjan vuodesta 1978 lähtien.

Suosittelemme sinulle