Hyppää sisältöön

Kruununprinsessa Victoria vierailulle Suomeen – Yle Uutiset seuraa suorana

Kuningas Kaarle XVI Kustaa tapaa torstaina presidentti Sauli Niinistön.

Yle Uutiset

Ruotsin kruununprinsessa Victoria vierailee tänään torstaina Suomessa. Hänen on tarkoitus osallistua Hanasaaren suomalais-ruotsalaisessa kulttuurikeskuksessa järjestettävään Suomea ja Ruotsia koskevaan tulevaisuusfoorumiin.

Tulevaisuusfoorumissa pohditaan globaalin talouden vaatimuksia sekä sen antamia mahdollisuuksia Ruotsin ja Suomen taloudelle. Hanasaaressa pohditaan myös, mitä naapurukset voivat tehdä yhdessä globaalissa taloudessa.

Foorumiin osallistuvat myös muun muassa sijoitusyhtiö Investorin hallituksen puheenjohtaja Jacob Wallenberg ja Sampo-konsernin, UPM:n sekä Nordean hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Kruununprinsessa Victoria osallistuu myös Tandem-leadership –rahaston lounastapahtumaan. Tapahtuman tarkoituksena on saattaa yhteen 20 nuorta menestyjää Suomesta ja Ruotsista ja antaa heille mahdollisuus vaihtaa näkemyksiään ja verkostoitua.

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa puolestaan jatkaa kolmipäiväistä vierailuaan Suomessa. Kuningas tapaa torstaina presidentti Sauli Niinistön ja Suomen hallituksen.

Kuninkaan mukana matkaa Ruotsin kuninkaallisen insinööritieteiden akatemian valtuuskuntaa, johon kuuluu 34 elinkeinoelämän edustajaa ja viranomaista. Mukana on myös kruununprinsessa Victorian appi Olle Westling.

Kruununprinsessa Victorian avaama Tulevaisuusfoorumi 2014 on nähtävissä suorana Ylen verkkosivuilla alkaen kello 13.30.

Suosittelemme sinulle