Hyppää sisältöön

Teuvo Teräväinen totuttelee AHL-peliin: ”Välillä kiekko enemmän ilmassa kuin jäässä”

Syyskausi AHL:ssä ei ole ollut Teuvo Teräväiselle helppo. Pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin opettelu on ollut ajoittain helsinkiläiselle tuskaista.

Teuvo Teräväinen Borna Rendulic
Teuvo Teräväinen (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen
Tommi Seppälä

Chicagolaismedia kirjoitteli menneellä viikolla Teuvo Teräväisen turhautumisesta AHL-liigassa. Suomalaisnuorukainen kuuluu NHL-joukkue Blackhawksin suurimpiin tulevaisuuden toivoihin, mutta kivikovaan NHL-joukkueeseen on vasta 20-vuotiaan sentterin vaikea tunkeutua.

Teräväinen kertoi torstaina viimeisimmät kuulumiset Yle Urheilun haastattelussa.

- Onhan tässä ollut vähän synkkää ja tuskaista. Mutta paranemaan päin tässä jo fiilikset on. Pikkuhiljaa alkaa itselläkin homma toimia, Teräväinen sanoo Rockfordista kiitospäivän illallisen jälkitunnelmissa.

Yksi turhautumista aiheuttanut tekijä on ollut pohjoisamerikkalainen pelitapa. Teräväinen ei ole kokenut AHL:n suoraviivaista pelityyliä parhaaksi mahdolliseksi suhteessa omiin vahvuuksiin.

- Aika erilaista kiekkoa täällä pelataan. Ei ehkä sovi parhaalla tavalla mun pelityyliin. Kiekkoa roiskitaan aika paljon joka puolelle ja välillä tuntuu, että kiekko on enemmän ilmassa kuin jäässä. Sellaisenkin huomion olen tehnyt, Teräväinen hymyilee.

- Mutta ihan hyvin kiekkoa saa keskelle, kun osaa tarpeeksi alhaalta hakea. Fiksu pitää olla, kun saa kiekon ja tietää heti, mihin sen laittaa. Täällä on myös niitä rämäpäitä, jotka vaan ajelee, joten aika eri tyyppistä tosiaan.

Kolme kolmessa hapottaa

Teräväinen on kirjauttanut kahdeksaantoista otteluun kiitettävät kaksitoista (3+9) tehopistettä, mutta pelaaja itse ei ole täysin tyytyväinen omiin otteisiinsa. Oman pelin hakeminen ajoittain on turhauttanut nuorta lupausta.

- Vähän takkuista on ollut. Sitä haluaa pelata hyvin joka ilta ja jos peli ei kulje, niin totta kai sekin vaikuttaa fiiliksiin. Tarvisisi niitä pisteitä ja muuta sellaista. Mutta ei tässä nyt mitään hätää. Ole. Täytyy vaan koittaa olla turhautumatta.

Huipputaitavan Teräväisen tulevaisuus on ehdottomasti NHL:ssä, mutta juuri nyt nuorukainen tarvitsee malttia. Chicagolla on NHL:ssä Stanley Cup-kaliiberin joukkue, johon on vaikea mahtua. 

Eikä todella kovan kilpailun AHL ole nuorelle pelaajalle helppo liiga. Pelkästään pelitahdiltaan AHL on ajoittain jopa NHL:ää kovempi. Viikonloput, jotka käsittävät kolme ottelua, laittaa hapoille kovemmankin pelimiehen.

- Meillä on kaksi sellaista tuossa alla. Ihan kivaltahan se tuntuu aloitella sitä kolmatta peliä. Saattaa olla niin sanotusti hieman happoa jaloissa, Teräväinen nauraa.

- Mulla oli kyllä itsellä itseasiassa parhaat jalat molemmilla kerroilla siinä kolmannessa pelissä. En tiedä, mistä se sitten johtui.

Valmiudessa

Määrätietoisen keskushyökkääjän kaikki tekeminen tähtää kuitenkin maagisen kolmen kirjaimen liigaan. Ja siihen, että kun puhelin soi, valmius pelata maailman kovimmassa liigassa on olemassa.

- Tavoite on pelata tällä kaudella NHL:ää. En näe syytä, miksi en pystyisi siellä pelaamaan hyvällä tasolla illasta toiseen. Ei auta kuin odotella ja katsella, mitä tapahtuu. Puhelu yläkerrasta voi tulla koska vaan. Töitä pitää tehdä, että on sitten valmis.

Suosittelemme sinulle