Hyppää sisältöön

Kirkosta eroaminen kiihtyi iltapäivällä – lähtijöissä paljon konservatiiveja

Lähes kaikki tänään eronsa syyn ilmoittaneet ovat maininneet arkkipiispa Kari Mäkisen kannanoton sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta, sanoo Eroakirkosta-verkkopalvelun perustaja Petri Karisma.

Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Kirkosta eroaminen lähti välittömästi nousuun, kun eduskunta äänesti tänään perjantaina sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta, sanoo Eroakirkosta-verkkopalvelun perustaja ja Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Hänen mukaansa vaikuttaa siltä, että eronneet ovat pääosin arvokonservatiiveja. Valtaosa syyn kertoneista on sanonut eronsa johtuvan siitä, että arkkipiispa Kari Mäkinen on ottanut kantaa sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta.

– Lähes kaikki palautteet ovat pelkästään tätä, Mäkistä, Karisma sanoo.

Karisman mukaan eronsa syyn ilmoittaa noin kolmasosa kirkon jättävistä. Hän arvioi, että tavallisena päivänä kirkosta eroaa verkkopalvelun kautta 150–200 ihmistä. Tänään ennen eduskunnan äänestystä erosi 170, ja hiukan viiden jälkeen iltapäivällä yhteensä 929 ihmistä oli eronnut kirkosta perjantain aikana.

Arkkipiispa Kari Mäkinen julkaisi tiistaina Facebookissa kirjoituksen, jossa hän puolusti avioliittolain muuttamista sukupuolineutraaliksi. Karisma sanoo, että aiemmin viikolla tulleissa palautteissa Mäkisen kannanotto ei kuitenkaan korostu.

Suosittelemme sinulle