Hyppää sisältöön

Anaheim kompastui Chicagolle kärkiottelussa, Vatanen urakkamiehenä – ”Kaveri tuli telineistä kovaa”

Anaheimille iltapäivän kärkiottelu Chicagoa vastaan oli perjantaina uninen. Chicago marssi Ducksin vieraana lopulta selvään 4-1-voittoon.

Sami Vatanen
Kuva: Iita Pirttikoski
Tommi Seppälä

VANCOUVER. Kiitospäivän jälkeinen black friday oli Anaheim Ducksille todellakin musta. Joukkue ei ollut lainkaan valmis läntisen konferenssin huippuotteluun Chicagoa vastaan. Ennenkuin ottelu oli ehtinyt edes kunnolla alkaa, Chicago johti laukauksia tylysti lukemin 10-1.

Kolmentoista minuutin kohdalla vierailla olikin jo 2-0-johto. Loppulukemat kirjattiin kovavireiselle Blackhawksille 4-1.

- Kaveri tuli telineistä tosi kovaa ja sai heti rytmin päälle. Me oltiin vähän unessa tai jotain,  kun ei päästy lähtemään otteluun, kuten haluttiin. Laukaukset oli kaverille tyylipuhtaasti ennenkuin me saatiin edes koneita käytiin, Sami Vatanen myönsi Yle Urheilulle.

Vaikka Ducks sai hieman onnekkaastikin kavennuksen avauserän lopulla, ei ottelussa syntynyt suurta kapinaa voittajasta. Itseasiassa upean ottelun pelannut Anaheim-vahti Fredrik Andersen teki tukun huippupelastuksia pitääkseen Ducksin edes jotenkin mukana.

- Kyllähän kaveri ottelua hallitsi ja sai sitä kautta voittoon tarvittavat maalit aikaseksi. Ei siinä varmaan sen kummempaa ollut. Tarkempia pitää olla huomisessa ottelussa, Vatanen sanoi.

Iso kuorma

Anaheimin ja Chicagon ottelu alkoi poikkeuksellisesti pyhäpäivän vuoksi kello 13.00. Ainakin kotijoukkueen pelaaminen näytti siltä, että monen pelaajan keho ja mieli ei ollut herännyt ottelun vaatimalle tasolle.

- Onhan se vähän erilaista aloittaa noin aikaisin, mutta ei mulla ainakaan ole valittamista sen suhteen. Kyllä siinä aina herää, kun peli alkaa. Mun puolesta näitä voisi olla enemmänkin.

Anaheimin puolustuspään loukkaantumishuolet ovat kasvattaneet viime aikoina myös Vatasen kuormaa. Perjantaina jyväskyläläinen urakoi peräti 27 minuuttia Ducksin peräpäässä kirjaten tehotilastoonsa lukeman -2.

- Loukkaantumisten kautta tosiaan itsellekin tullut tuota peliaikaa. Eikä siinä mitään ole, kyllähän mä nautin siitä, että saan pelata paljon. Hauskaa se vain on, Vatanen sanoo.

Perjantaina Anaheim hankki Tampa Baysta veteraanipuolustaja Eric Brewerin vaihdossa kolmannen kierroksen varausvuoroon puolustuspään vajautta paikkaamaan. Lauantaina Anaheim kohtaa vierasjäällä San Josen.

- Yhtään ei saa nyt lähteä katselemaan, vaan heti pitää olla valmis. Siitä lähdetään, että kuusikymmentä minuuttia pelataan hyvää lätkää ja vasta sitten katsotaan tulosta, Vatanen linjaa.

Suosittelemme sinulle