Hyppää sisältöön

Kela selvittää äitiyspakkauksen pahvilaatikon turvallisuutta

Bloggaaja Maria Nordin kyseenalaisti laatikon turvallisuuden vauvan ensimmäisenä vuoteena mahdollisen hajuhaitan ja formaldehydin vuoksi.

Äitiyspakkaus on värikäs pahvilaatikko. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kela odottaa äitiyspakkauksen vuodelaatikon toimittajalta selvityksiä laatikon materiaaleista. Maria Nordin väitti blogissaan tiistaina pahvilaatikon olevan vauvalle vaarallinen nukkumispaikka.

– Aloimme selvittää asiaa heti, kun blogi ilmestyi. Tämä varmasti huolestuttaa kovasti ja siksi se pitää selvittää perusteellisesti, kommentoi Minna Latvala Kelan viestinnästä.

CT-Logistics Hankinta Oy kokoaa äitiyspakkaukset, mutta pahvilaatikot tulevat pakkaamiseen erikoistuneelta Adaralta.

– Pakkaukseen tuotteita toimittavat yritykset tekevät Kelan kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa he sitoutuvat tuoteturvallisuuteen. Tuotteiden ja valmistusmateriaalien tulee täyttää EU:n ja Suomen lainsäädännössä turvallisuudelle asetetut vaatimukset, Latvala kertoo.

Muun muassa Iholla-televisiosarjasta tuttu Maria Nordin on ammatiltaan arkkitehti ja hän opiskelee parhaillaan rakennusterveysasiantuntijaksi. Nordin kertoi blogikirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun)harkinneensa esikoisensa nukuttamista pakkauksen laatikossa, mutta säikähtäneensä sen hajua.

Nordin kirjoittaa myöhemmin tajunneensa, että pahvin haju koostuu selluloosakuidun ominaishajusta sekä formaldehydistä, joka on hänen mukaansa vaarallinen kemikaali.

Kela ei ole saanut aiemmin valituksia pahvilaatikon hajuhaitoista.

Kela jakaa vuosittain noin 40 000 äitiyspakkausta. Pakkauksessa on mm. vauvan vaatteita, hoitotarvikkeita sekä pahvilaatikkoon sopiva patja, minkä vuoksi moni käyttää laatikkoa vauvan ensivuoteena.

Juttua muokattu 3.12.2014 klo 14.52: Lisätty äitiyspakkauksen kokoajan nimi CT-Logistics Hankinta Oy

Suosittelemme sinulle