Hyppää sisältöön

Hyvä Joulumieli tulee 1700 kotiin Lapissa

Perinteinen Hyvä Joulumieli -keräys tuo jouluiloa pienituloisille lapsiperheille, mutta apu ei riitä kaikille sitä tarvitseville.

Joulukoristeita kaupassa
Kuva: Antti Heikinmatti / Yle
Riikka Rautiainen

Ruokatarvikkeiden hankintaan tarkoitetun lahjakortin saa Meri-Lapissa yli 600 perhettä ja koko Lapissa 1700.

Lahjakortteja on vähemmän kuin vuosi sitten, koska viimevuotinen keräys jäi tavoitteesta. Esimerkiksi Kemissä ilman apua jää noin 50 vähävaraista perhettä.

– Lahjakorttien määrä on suhteutettu kunnan lapsilukuun. Jos näyttää, että jossakin apua jää jakamatta,  ohjaamme sitä sitten muualle, toteaa sosiaalipalvelusuunnittelija Sirkka Kellokumpu SPR:n Lapin piiristä.

Kemissä lahjakortin saa 195 lapsiperhettä, Torniossa 245 ja Keminmaassa 96. Sen sijaan alueen muissa kunnissa määrä jää noin 30 kotitalouteen kuntaa kohden.

Useita kumppaneita

Avuntarvitsijoihin otetaan yhteyttä erilaisten kanavien ja yhteistyökumppaneiden kautta. Ilmoituksia tulee muun muassa kunnan sosiaalitoimelta, neuvoloista ja seurakunnilta.

– Lisäksi osaan perheistä ottavat yhteyttä meidän vapaaehtoiset, sanoo Kellokumpu.

Lahjakortteja jaetaan monin paikoin tällä ja ensi viikolla ja viimeiset juuri joulun alla.

Hyvä Joulumieli -keräys jatkuu jouluaattoon asti. Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton keräyksessä ovat mukana myös Ylen aamu-tv, Yle Radio Suomi ja Yle Radio Vega.

Suosittelemme sinulle