Hyppää sisältöön

Joulukeräykset ilahduttavat pienituloisten lapsia

Satoja kymenlaaksolaisia pienituloisia lapsiperheitä voidaan auttaa joulun ruokaostoksissa Hyvä Joulumieli -keräyksen lahjakorteilla. Lisäksi Joulupuukeräykseen on Kouvolassa tullut ennätyksellisen paljon paketteja lapsille jaettavaksi.

Joulukuusesta roikkuu joulukoriste ja pakettikortti.
Kuva: Aurajoen Nuorkauppakamari
Minna Kaipainen

Kansan käsi on ollut tänä vuonna karttuisa joulukeräysten suhteen. Nuorkauppakamarien Joulupuu -keräyksessä on Kouvolassa tehty ennätysvuosi. Tänä vuonna 1 000 pakettia on jo täyttynyt, kun viime vuonna saldo jäi alle 500. Myös Kotkassa lahjoja on kertynyt hyvin. Koko Kymenlaaksosta kerätyillä paketeilla voidaan ilahduttaa yli tuhatta perhettä, joissa muutoin jäätäisiin kokonaan ilman joululahjoja.

Ilman ei jää kukaan lahjantarvitsija vaan paketteja pystytään antamaan jopa useampi lasta kohden. Esimerkiksi sukkien kaveriksi pyritään antamaan myös jotain muuta.

Kaikkien lahjatoiveet täyttyvät

Lahjat on kerätty toiveiden mukaan. Keräyspisteeltä on saanut pakettikortin, joka kertoo lahjansaajan sukupuolen ja iän.  Esimerkiksi "Poika 15v." tai "Tyttö 6v." Osassa lahjatoive voi olla täsmällinenkin esimerkiksi Legoja 5-vuotiaalle tai luistimet tytölle.

Ylimalkaisemmin pakettikortissa voi lukea lelu tai vaate. Seurakunnista tulleet toivelistat ovat olleet täsmällisiä, jolloin lahja on juuri oikein kohdennettu ja mieluinen. Myös vähemmän täsmälliset lahjat ovat varmasti mieluisia, koska paketti menee kotiin jossa lapsi jäisi muutoin kokonaan ilman pakettia.

Ruokalahjakortteja sadoille perheille

Satoja pienituloisia lapsiperheitä voidaan auttaa myös ruokaostoksissa. Perinteisen Hyvä Joulumieli -keräyksen tuotoilla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja. SPR Kaakkois-Suomen piiri jakaa 900 lahjakorttia, joista 325 Kymenlaaksoon.

Mannerheimin Lastesuojeluliiton Kymen piirin kautta apu menee 450 perheeseen, joista Kymenlaaksosta on 300. Ruokalahjakortteja ei haeta vaan kuntien sosiaalitoimet ja seurakunnan diakoniatyö on valinnut perheet etukäteen.

Apua tarvitsevia perheitä olisi enemmänkin, sillä rahat ovat monessa lapsiperhessä vähissä.

Suosittelemme sinulle