Hyppää sisältöön

Pia Viitanen soiden suojelusta: Asiasta käydään vakava keskustelu hallituksessa

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen arvostelee ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen ulostuloa, jonka mukaan soiden suojelussa pyritään löytämään kompromissi. Tämä tarkoittaisi käytännössä soidensuojeluohjelman siirtymistä seuraavalle hallitukselle. "Meille tämä ratkaisu ei käy", Viitanen sanoo.

Pia Viitanen
Kuva: Marjut Suomi / Yle
Esa Koivuranta

SDP edellyttää, että soidensuojeluohjelma viedään hallitusohjelman mukaisesti loppuun jo tällä hallituskaudella, kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) kertoo. Viitanen kirjoittaa asiasta yhteisöpalvelu Twitterissä.

Aiemmin perjantaina uutisoitiin, että ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) pyrkii löytämään kompromissin soiden suojelusta. Käytännössä tämä tarkoittaisi soidensuojeluohjelman siirtymistä seuraavalle hallitukselle.

– Me emme missään nimessä hyväksy tällaista yksipuolista ulostuloa, Viitanen sanoo Yle Uutisille.

– Tästä asiasta ei ole missään yhdessä sovittu. Me olemme edellyttäneet ja edellytämme sitä, että totta kai, jos on hallitusohjelmassa sovittu, että soidensuojeluohjelma viedään loppuun tällä kaudella, suunnitellusti näin toimitaan.

Viitasen mukaan asiasta tullaan käymään "vakava keskustelu" hallituksessa. Keskustelu käydään niin pian kuin mahdollista, hän arvioi.

– Tämä ei ole mennyt pelisääntöjen mukaan, ja meille tämä ratkaisu ei käy.

– Meitä hämmensi valtavasti tänään se, että tässä on kyseessä yksipuolinen ulostulo. Yhteisesti asiasta ei ole sovittu.

Viitanen sanoo, että hän tietää SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen kannan ja he ovat asiasta samaa mieltä.

Hän katsoo, että kyse on isosta linjanvedosta.

– Tässä on koko hallituskauden ajan tehty perinpohjaista valmistelevaa työtä. Esitys on käytännössä katsoen niin pitkällä, että aikataulu ei tule vastaan. Sen vuoksi yksipuolisesti ilmoitettuna, että tässä yhtäkkiä alettaisiin pistämään vesitettyjä versioita eteenpäin, se ei meille sovi.

Viitasen mielestä on kaikkien etu, että suomalaisesta luonnosta ja suomalaisista vesistöistä pidetään huolta. Hän sanoo SDP:n edellyttävän siksi, että toimitaan sen mukaan, mitä on yhteisesti sovittu.

Suosittelemme sinulle