Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Mikko Maasolasta Riihivuoren Pirunpellon Sutki

Teatteri Riihivuoren ensi kesän Pirunpelto –näytelmän Sutkin roolissa nähdään Mikko Maasola. Mikko on Yle Keski-Suomesta tuttu radiotoimittaja, mutta myös kokenut näyttelijä.

Mikko Maasolasta on moneksi.
Mikko Maasolasta on moneksi. Kuva: Arvo Vuorela / Yle
Arvo Vuorela
Avaa Yle-sovelluksessa

Maasola on näytellyt muun muassa Jyväskylän Huoneteatterin Yksiöön en äitee ota –näytelmässä ja Riihivuori Teatterin Vareksessa. Siinä Maasola näytteli yhdessä edesmenneen Jukka Salmelan kanssa, joka näytteli Sutkia eli Sulo K. Rastasta Pirunpelto televisiosarjassa. Mikko oli mukana myös viime kesän Kätkäläisessä.

Pirunpellon Tuulin rooliin on kiinnitetty keskisuomalaisnäytteljä Tiina Oksanen. Tiina on tehnyt pitkän uran mm. Äänekosken Teatterissa ja Kanava Teatterissa.  Hän näytteli myös Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen maalaiskomediassa Turvetta ja Timantteja, joka oli aikanaan TV2:n suosituimpia ohjelmia.

Keskisuomalaista väriä Pirunpellossa Maasolan ja Oksasen lisäksi esittävät Jussi Myllymäki ja Erkki Kauppinen - molemmat tuttuja myöskin alkuperäisestä tv-sarjasta.

Heikki Luoman käsikirjoittama Pirunpelto pyöri TV2:ssa yhteensä neljä tuotantokautta ja 24 jaksoa vuosina 2009-2013. Draamasarja kertoi elämästä kuvitteellisessa etelähämäläisessä Tyrisevän kunnassa.

Pyynikin kesäteatterissa Tampereella esitettiin viime kesänä Pirunpellon teatteriversio. Sen dramatisoi ja ohjasi Jukka Mäkinen, joka toimii myös toisena ohjaajana Riihivuoren versiossa.

Suosittelemme