Hyppää sisältöön

Jarkko Ruutu – hellämielinen taklaaja

Jarkko Ruutu tunnetaan jääkiekkomaailmassa pelaajana, joka jakaa tunteet. Kaukalon ulkopuolella romuluinen laitahyökkääjä on puolestaan niittänyt mainetta sivistyneenä kiekkoilijana.

Kuva: YleX / Alma Hätönen

Maanantaina uransa päättymisestä ilmoittanut Jarkko Ruutu vieraili syksyllä 2004 Arto Nybergin haastattelussa kertomassa, millainen pelaaja hän oikein on.

Aggresiivisesta pelaajasta paljastui Nybergin haastattelussa myös pehmeä puoli.

- Pyrin tekemään parhaani ja toteuttamaan aina sitä, mistä olemme sopineet. Minulla on aika kova pää. Toisaalta taas jos peli ei kulje ja tulee paljon "shittiä", niin ei pelini ainakaan siitä paremmaksi muutu, Ruutu kertoi.

Ruutu teki uransa aikana myös paljon hyväntekeväisyyttä. Salt Laken olympialaisiin Ruutu oli lahjoittanut matkalippunsa ja maksanut lennon erikoisjärjestelyt neliraajahalvaantuneelle entiselle jääkiekkoilijalle Simo Rouvalille.

- Simo tarvitsi apua, sillä hän ei sinne itse päässyt. Pelasin junioreissa samaan aikaan hänen kanssaan. Muistin hänet Naantalin VG:stä. Hän oli ilopilleri ja tosi hyvä pelaaja. Mitä hyvää voisin tehdä, hän tuli mieleen, tartuin puhelimeen eikä siinä mitään ihmeellistä.

Katso Ruudun haastattelu Ylen Elävästä arkistosta tästä.

Suosittelemme sinulle