Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Jari Aarnio vuoden eristyksen jälkeen - video

Aarnio on istunut sellissään 23 tuntia vuorokaudessa ja päässyt päivässä vain tunniksi ulkoilemaan.

Jari Aarnio.

Helsingin käräjäoikeus on aloittanut tänään tiistaina Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon kohdistuvan laajan rikosvyyhdin käsittelyn valmistelevalla istunnolla. Samalla niin lopullinen syytekirjelmä kuin esitutkinta-aineistokin tulivat julkisiksi. Valmisteluistunnossa jutun osapuolet sopivat varsinaisen pääkäsittelyn aikataulutuksesta.

Tänään Aarnio oli ensimmäistä kertaa kameroiden edessä reiluun vuoteen. Jari Aarnio on ollut tutkintavankeudessa yli vuoden ja ollut pitkään ilmaisukiellossa. Tänäänkään Aarniolle ei ole annettu lupaa antaa haastatteluita, vaikka hän itse olisi haastatteluun suostuvainen.

Aarnio on istunut sellissään 23 tuntia vuorokaudessa ja päässyt päivässä vain tunniksi ulkoilemaan. Aluksi Aarnio sai olla yhteydessä vain yhteen henkilöön, joka käytännössä oli hänen asianajajansa. Myöhemmin hän on saanut alkaa tavata myös vaimoaan kahden kesken.

Aarnio on joutunut myös pahoinpitelyn kohteeksi, kun toinen vanki pääsi potkaisemaan häntä vankeudessa.

– Huumepoliisi ei ole ollut kovin suosittu henkilö vankilassa, totesi rikostoimittaja Päivi Happonen Ylen aamu-tv:ssä.

Nyt alkavassa niin sanotussa Trevoc-haarassa on kyse epäillystä miljoonaluokan petoksesta viranomaiskäyttöön tarkoitettujen seurantalaitteiden kaupassa. Suuren huume-haaran syyteharkinta valmistuu myöhemmin.

Suosittelemme sinulle