Hyppää sisältöön

Kaksi poliisia ammuttiin New Yorkissa partioautoonsa

Ampuja kertoi aikeistaan etukäteen sosiaalisessa mediassa. Epäilty ampuja oli aiemmin lauantaina ampunut tyttöystäväänsä Baltimoressa, josta hän oli ajanut New Yorkiin.

Eristetty tapahtumapaikka Brooklynissä lauantaina. Kuva: Spencer Platt / AFP

Kaksi poliisia on ammuttu partioautoonsa väijytyksessä Brooklynin kaupunginosassa New Yorkissa. Molemmat uhrit saivat surmansa.

Ampuja pakeni läheiselle metroasemalle, jossa hän ampui itsensä.

Epäilty ampuja oli aiemmin lauantaina ampunut ja haavoittanut tyttöystäväänsä Baltimoressa, josta hän oli ajanut New Yorkiin. Ennen ampumista hän kertoi kuvapalvelu Instagramissa aikeistaan tappaa poliiseja ja kostaa poliisin kuristuksessa kuolleen mustan Eric Garnerin tapaus. Pidätyshetkellä Garneria kuristanut poliisi ei saanut syytettä.

New Yorkin poliisia vastaan on protestoitu voimakkaasti sen jälkeen kun suuri valamiehistö jätti syyttämättä poliisia tapauksessa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tuomitsi murhat. Obaman mukaan surmille ei ollut oikeutusta. Hän korosti poliisien vaarantavan oman elämänsä palvellessaan yhteisöjään ja vaati heille kunnioitusta.

Myös mustien oikeuksia ajava tunnettu kansalaisoikeusaktivisti, pastori Al Sharpton tuomitsi surmat. Sharpton on tukenut viime aikoina poliisien käsissä kuolleiden mustien omaisia.

New Yorkissa poliiseja ei ole surmattu ammuskelussa sitten vuoden 2011. Suuttuneet poliisit syyttivät New Yorkin promestaria Bill de Blasiota välinpitämättömyydestä poliiseihin kohdistuneen kasvavan suuttumuksen edessä.

Suosittelemme sinulle