Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Pohjois-Korean internetyhteydet katkesivat

Tiistaiaamuna Pohjois-Korean verkkoyhteydet oli saatu jälleen toimimaan. Yhdysvallat ei kommentoi, aiheuttiko se Pohjois-Korean verkkokatkokset.

Henkilökuntaa Pyongyangin tietokonekeskuksessa Pohjois-Koreassa toukokuussa 2007.
Henkilökuntaa Pyongyangin tietokonekeskuksessa Pohjois-Koreassa toukokuussa 2007. Pohjoiskorealaisista vain harvoilla on tietokoneita käytössään, ja useimmilla on pääsy vain maan sisäiseen verkkoon. Väestöstä vain pieni ja valikoitu osa pääsee maailmanlaajuiseen internetiin. Kuva: Adrian Bradshaw / EPA
Iiro-Matti Nieminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Laajat internetyhteyksien katkokset koettelivat maanantaina hakkerointikiistan keskellä olevaa Pohjois-Koreaa.

Internetyhtiö Dyn Researchin asiantuntija Doug Madory sanoo uutistoimisto AP:lle, että Pohjois-Korean verkko-ongelmat alkoivat viikonloppuna ja kasvoivat jatkuvasti, kunnes yhteydet olivat lopulta "täysin nurin".

Tiistai-aamuna Pohjois-Korean verkkoyhteydet toimivat jälleen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Valkoinen talo ja Yhdysvaltain ulkoministeriö kieltäytyivät maanantaina sanomasta, oliko Yhdysvallat aiheuttanut internetkatkokset.

Presidentti Barack Obama sanoi perjantaina, että Yhdysvallat varautuu vastaamaan elokuvayhtiö Sony Picturesiin kohdistuneesta hakkeroinnista. Obama kuvaili Sonyn hakkerointia "kybervandalismiksi" ja syytti tapauksesta Pohjois-Koreaa. Obama ei sanonut, miten Yhdysvallat saattaisi vastata.

Pohjoiskorealaisista vain harvoilla on tietokoneita käytössään, ja useimmilla on pääsy vain maan sisäiseen verkkoon. Väestöstä vain pieni ja valikoitu osa pääsee maailmanlaajuiseen internetiin.

Pohjois-Korea jäi pois YK:n turvallisuusneuvoston maanantain kokouksesta vastalauseena maahan kohdistuneisiin kyberhyökkäyssyytöksiin. Turvaneuvosto käsitteli kokouksessaan Pohjois-Korean ihmisoikeusrikkomuksia.

Maanantaina kerrottiin, että Etelä-Korean ydinvoimalaoperaattorin tietojärjestelmiin oli tehty tietomurto. Uutistoimisto AFP:n mukaan murto oli tehty viime viikolla.

Suosittelemme