Hyppää sisältöön

Uusi Inari -paikallislehti toteutuu alkuvuodesta

Tampereen yliopiston tiedotusopin opiskelijoiden pop up -paikallislehti saavutti yhteisörahoituksella minimitavoitteensa, joten edessä on noin kuukauden talvinen työrupeama Inarissa. Helmi-maaliskuussa ryhmä julkaisee verkkojuttuja Inarista lähes päivittäin.

Pop-up -nettilehti Uusi Inari
Kuva: Uusi Inari
Jenni Leukumaavaara

Uusi Inari (siirryt toiseen palveluun) -paikallislehtiprojekti toteutuu, koska työryhmä saavutti joukkorahoituskampanjalleen asettamansa minimitavoitteen, 11 000 euroa, maanantaina alkuillasta.

– Olo on kuin puulla päähän lyöty. Niin upealta tuntuu! Nyt näkee, että Uikkarin eteen tekemämme valtava työmäärä ei ole mennyt hukkaan, työryhmän jäsen Aleksi Tuomola sanoo ryhmän lähettämässä tiedotteessa.

Helmikuun puolivälissä toimitus matkustaa Inariin, jossa toimittajat ja kuvaajat tekevät paikallislehteä noin kuukauden ajan.

– Taitaa tulla käyttöä uusille toppavaatteille ja kylmää sietäville kuvausvarusteille. Osa porukasta säntäsi heti maanantaina takkikaupoille, Tuomola kertoo.

Saavutettu 11 000 euroa kattaa toimitustyön välttämättömimmät kulut. Sen ylittävällä summalla toimitus pystyy kehittämään julkaisunsa ulkoasua ja juttutyyppejä. Joukkorahoituskampanja (siirryt toiseen palveluun) jatkuu uudenvuoden yöhön asti.

Noin 250 tukijan joukossa on yksityishenkilöitä ja joitakin yrityksiä eri puolilta Suomea.

Uudenlaisen journalismin pureksintaa

Työryhmä korostaa, ettei tee paikallislehtikokeilua vain itselleen.

– Toivomme, että kokemuksistamme on hyötyä paikallisjournalisteille ympäri maan, päätoimittaja Mari Uusivirta sanoo.

Uusi Inari on julkaissut jo kahdeksan ennakkojuttua sekä Inarin ihmiset -sarjaa.

Helmi-maaliskuussa toimitus työskentelee paikan päällä Inarissa, ja lehti julkaisee juttuja liki päivittäin.

Suosittelemme sinulle