Hyppää sisältöön

Hollande: Pariisi on tänään maailman pääkaupunki

Hollanden mukaan Pariisissa sunnuntaina järjestettävässä suuressa rauhanmarssissa on kyse maailmanlaajuisesta marssista vapauden puolesta.

ihmisiä ja paljon kukkia kadulla
Ihmisiä kokoontui juutalaiselle kaupalle Pariisiissa muistamaan uhreja. Monet jatkavat tästä rauhanmarssille. Kuva: Epa / Etienne Laurent
Katriina Töyrylä

Ranskan presidentin François Hollanden mukaan Pariisi on tänään maailman pääkaupunki terrorismin vastustamisessa ja vapauden puolustamisessa.

Pariisissa illansuussa järjestettävän suuren rauhanmarssin alla puhunut Hollande korosti, että kyse on maailmanlaajuisesta marssista vapauden puolesta.

Jopa miljoonan ihmisen odotetaan osallistuvan marssiin. Pariisin Place de la Republiquelle alkoi kokoontua ihmisiä jo kolmisen tuntia ennen kuin marssin on määrä alkaa kello 16 Suomen aikaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan sadat tuhannet ihmiset ovat täyttäneet Pariisin osallistuakseen marssille.

Paikalle on tulossa myös valtionpäämiehiä eri puolilta maailmaa, joukossa muun muassa Britannian pääministeri David Cameron, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, Yhdysvaltain oikeusministeri Eric Holder, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas.

Myös Suomen pääministeri Alexander Stubb on ilmoittanut osallistuvansa marssille.

Turvatoimet ovat tiukat. Turvallisuutta valvoo tuhansia sotilaita ja poliiseja ja aluetta valvotaan myös ilmasta käsin.

Yle Uutiset lähettää Pariisin valtavan mielenosoituksen suorana erikoislähetyksenä Yle Areenassa ja TV1:ssä klo 16.00.

Suosittelemme sinulle