Hyppää sisältöön

Boyhood-elokuva palkittiin Golden Globella

The Grand Budapest Hotel sai puolestaan Golden Globen musikaali- ja komediaelokuvien sarjassa.

Boyhood-elokuvan päähenkilö Mason (Ellar Coltrane).
Boyhood-elokuvan päähenkilö Mason (Ellar Coltrane). Kuva: UPI-Media
Katriina Töyrylä

Boyhood-elokuva on palkittu parhaan draamaelokuvan Golden Globe -palkinnolla Hollywoodissa. Lisäksi elokuvan ohjannut Richard Linklater palkittiin parhaana ohjaajana.

The Grand Budapest Hotel -elokuva vei puolestaan musikaali- ja komediaelokuvien sarjan pääpalkinnon.

Draamaelokuvien sarjassa parhaan naisnäyttelijän Golden Globen sai Julianne Moore elokuvasta Still Alice. Komedioiden ja musikaalien sarjassa palkittiin_ Big Eyes_ -elokuvan Amy Adams.

Draamaelokuvien parhaana miesnäyttelijänä palkittiin  Eddie Redmayne roolisuorituksestaan elokuvassa The Theory of Everything. Komedia- ja musikaalisarjan palkinnon sai Birdman-elokuvan Michael Keaton.

Parhaan ulkomaisen elokuvan palkinto meni Venäjälle, elokuvalle_ Leviathan_.

Parhaana television draamasarjana palkittiin_The Affair_. Komedia- ja musikaalisarjojen luokassa palkinnon vei Amazonin Transparent.

Television minisarjoista parhaana palkittiin Fargo.

Elämäntyöstään elokuva-alalla palkittiin 53-vuotias näyttelijä, tuottaja ja ohjaaja George Clooney.

Palkintogaalan osanottajan osoittivat näkyvästi tukea terrori-iskujen viime viikolla järkyttämille ranskalaisille. Monet kantoivat Je suis Charlie -rintamerkkejä tai kylttejä ja muun muassa Clooney nosti palkintopuheessaan esiin Pariisin sunnuntaisen jättimäisen rauhanmarssin.

Hän totesi, että miljoonat marssivat ei vain Pariisissa vaan eri puolilla maailmaa, ja joukossa oli kristittyjä, juutalaisia ja muslimeja sekä johtajia eri puolilta maailmaa. He eivät marssineet protestoidakseen vaan tukeakseen ajatusta, ettemme kulje peläten. Je suis Charlie, Clooney sanoi.

Suosittelemme sinulle