Hyppää sisältöön

Heikki Salo: Miljoonasade tekee uusia biisejä

We want more -ohjelmassa paluun tehnyt Miljoonasade lähtee helmikuussa keikoille. Keikkojen lisäksi tekeillä on uutta musiikkia. Miljoonasade kuuluu Heikki Salon vuoteen tiiviisti. Muita Salon työllistäjiä ovat ainakin syksyksi valmistuva aapinen, Herra Heinämäen lato-orkesterin juhlavuosi ja kesälle suunniteltu muistokonsertti.

Heikki Salo
Heikki Salo Kuva: Anne Rahjola / Yle
Hanne Leiwo

Laulaja-lauluntekijä Heikki Salo kertoo, että pitkästä aikaa yksi vuoden työllistävimmistä projekteista liittyy Miljoonasade-yhtyeeseen. Ylen syksyinen We want more -ohjelma lämmitti yhtyeen, joka helmikuussa lähtee keikkailemaan.

– Helmikuun alusta elokuun loppuun tehdään keikkoja sen verran kuin niitä tulee. Tehdään ne hyvin ja pieteetillä, mutta muuten aika kevyesti, sillä meidän ei tarvitse satsata siihen elantomme vuoksi, Heikki Salo kertoo.

– Ja ollaan me mietitty, josko julkaistaisiin musiikkiakin.

Salo sanoo, että ohjelmanteon yhteydessä Miljoonasateen tekijät löysivät jälleen toisensa.

– Kun me erottiin, kaikki asiat jäivät levälleen ja kesken. Ei oltu riidoissa, mutta kun kokoonnuttiin uudelleen tekemään ohjelmaa huomattiin, että se oli aika kivaa. Jotenkin tuntui ennen, että kemiat oli väljähtäneet, mutta nyt oli taas virtaa - jotain jännää oli tapahtunut. Voin sanoa, että teemme tällä hetkellä biisejä, Heikki Salo sanoo.

Lastenproggiksia

Heikki Salolla on Miljoonasateen lisäksi monta muutakin projektia työn alla. Esimerkiksi Herra Heinämäen lato-orkesterin 15-vuotisjuhlia vietetään tänä vuonna mm. uuden musiikin ja uusien televisiojaksojen merkeissä. Ensi syksynä peruskouluissa aletaan opiskella suomea aapisesta, jota Salo on ollut työstämässä.

– Se on ollut älyttömän hieno proggis ja haastavaa.  Se ei ole taidetta, vaan pedagogiikkaa. Yksinkertaiselta kuulostavien biisien takana on valtava ajatustyö, kun lasten pitäisi oppia äänteet ja lukemaan niiden biisien kautta, Salo sanoo ja kertoo, että aapiselle on tulossa jatkoa, kun toisen luokan lukukirjan työstäminen alkaa.

Muistokonsertti, johon pääsee itse mukaan

Kesään 2015 kuuluu lapualaislähtöisen Salon muistokonsertti Lapualla.

– Yleensä muistokonsertti järjestetään vasta, kun tyyppi on kuollut, mutta minulle jo nyt. Olen otettu ja tuntuu tosi hienolta, Salo sanoo.

Lapualaiskonsertissa esiintyvät lapualaisbändit, ja Heikki Salo, joka sekä kertoo laulujensa taustoista että vetää tapahtumassa oman keikkansa.

– Tuotantoni on aika laaja ja siinä on hyvin erilaisia biisejä. Jos siis joku (bändeistä) haluaa tehdä erikoisempiakin vetoja, niin niitä löytyy. Ei kaikkien tarvitse vetää Lapsuuden sankarille tai Marraskuuta. Tai edes Miljoonasadetta, joka on itseasiassa vain yksi osa tuotannostani.

Suosittelemme sinulle