Hyppää sisältöön

Niger paheksuu Charlie Hebdon piirrosta Muhammedista: "Mahdoton hyväksyä"

Nigerin hallitus on kieltänyt Charlie Hebdo -lehden levittämisen. Maan presidentti Mahamadou Issoufou osallistui aiemmin rauhanmarssille, joka järjestettiin Ranskassa terrori-iskun jälkeen.

Esa Koivuranta

Afrikassa myös Niger on kieltänyt ranskalaisen Charlie Hebdo -satiirilehden levittämisen. Uutistoimisto AFP:n mukaan maan hallitus tuomitsee "kiivaasti" lehden päätöksen julkaista uusimmassa kannessa piirros profeetta Muhammedista.

– Hallitus arvostelee ja tuomitsee kiivaasti pilapiirroksen profeetta Muhammedista, rauhaa ja siunausta hänelle, se sanoi lausunnossaan, joka luettiin radiossa ja valtiollisessa televisiossa. Lausunnossaan Niger piti piirrosta loukkaavana provokaationa ja "täysin mahdottomana hyväksyä".

– Hallitus on presidentiltä saamansa ohjeen mukaan myös päättänyt kieltää julkaisun ja tämän painoksen myymisen ympäri maata, hallituksen edustaja ja oikeusministeri Marou Amadou sanoi, kun luki lausuntoa.

Nigerin presidentti Mahamadou Issoufou oli yksi kuudesta afrikkalaisesta johtajasta, jotka osallistuivat rauhanmarssille Ranskan Pariisissa. Marssi järjestettiin sen jälkeen kun jihadistit olivat hyökänneet Charlie Hebdo -lehden toimitukseen.

Muslimi- ja kansalaisjärjestöt arvostelivat häntä voimakkaasti siitä, että hän sanoi suorassa lähetyksessä "Me kaikki olemme Charlie", AFP kirjoittaa uutisessaan.

Amadou sanoo presidentin osallistumisen rauhanmarssille johtuvan tämän sitoutumisesta terrorismin vastaisiin toimiin ja toimiin vapauden puolesta. Osallistuminen ei ministerin mukaan ollut tuen osoitus "solvauksille, jotka voivat saada alkunsa tietystä lehdistönvapauden käsityksestä".

Aiemmin Länsi-Afrikassa Senegalin hallitus kielsi Charlie Hebdon keskiviikkoisen numeron levittämisen.

Suosittelemme sinulle