Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Historiallinen Mallasjuoman panimo muuttuu kulttuurikeskukseksi

Yli 100-vuotiaaseen Lahden Mallasjuoman panimorakennukseen valmistuu muun muassa tapahtuma-areena, esiintymis- ja näyttelytiloja, kahvila-ravintola ja pienmyymälöitä. Osa tiloista saataisiin käyttöön jo ensi kesänä. Yli kymmenen vuotta haudutettu ajatus kulttuurikeskuksesta toteutuu vihdoin ja viimein.

Panimoalue muuttuu kullttuurikeskukseksi
Kuva: Juhani Boman / Arkkitehtityö Oy
Katariina Luoma
Avaa Yle-sovelluksessa

Vuosia kaavailtu kulttuurikeskus on toteutumassa. Yritys- ja kulttuurikeskus Malski rakentuu Lahden vanhaan panimorakennukseen. Saneerauksen toteuttaa Kiinteistö Oy Lahden Vanha Panimo.

Ensimmäisen vaiheen pitäisi valmistua syksyllä 2015. Sen aikana kunnostetaan muun muassa osa sisätiloista, julkisivut ja uusitaan katto.

Osa rakennuksen ensimmäisen kerroksen tiloista saataisiin käyttöön jo ensi kesänä. Koko hankkeen pitäisi valmistua talvella 2016. Investoinneille tulee hintaa arviolta kuusi miljoonaa euroa.

Rakennuksen ylimpään kerrokseen rakennetaan seitsemän loft-asuntoa. Sisäpihalle on myös mahdollista rakentaa uusia rakennuksia.

Malskin tulevaa toiminta- ja innovaatioympäristöä on kehitetty luovien alojen yrittäjien ja käyttäjien kanssa kolmen vuoden ajan.

Mallasjuoman entiset teollisuuskiinteistöt siirtyivät Malski Keskus Oy:lle tammikuussa. Samassa yhteydessä Varte Oy osti entisen keittämörakennuksen tontin, jolle voi rakentaa asuntoja.

Malksin aluetta ovat olleet innovoimassa Malski Keskus Oy, rakennusliikkeet ja Lahden kaupungin viranomaiset.

Suosittelemme sinulle