Hyppää sisältöön

Sibelius-lyhytelokuva lähtee Italiaan juhlistamaan säveltäjämestarin merkkivuotta

Sibelius-lyhytelokuva on kutsuttu Italiaan juhlistamaan Jean Sibeliuksen juhlavuoden tapahtumia. Sibelius-juhlavuoden tapahtumakimara alkaa Roomassa lauantaina.

Maisema Aulangon näkötornin tasanteelta.
Kuva: Sari Törmikoski / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hämeenlinnalainen Sibelius-lyhytelokuva on kutsuttu Italian Roomaan juhlistamaan Jean Sibeliuksen juhlavuoden tapahtumia.

Suomen Rooman suurlähetystö järjestää yhteistyössä Auditoriumin Parco della Musican, Santa Cecilian ja Musica immaginen kanssa Sibelius 150 -juhlavuoden tapahtumia Roomassa. Tapahtumat kestävät kaksi kuukautta ja ensimmäinen tilaisuus järjestetään lauantaina 24. tammikuuta Auditorium Parco della Musicanissa.

Englanninkielisessä dokumenttilyhytelokuvassa soi tietenkin Sibeliuksen musiikkia. Soittajina ovat Izumi Tateno, Lahden kaupunginorkesteri kapelimestarinaan Osmo Vänskä sekä hämeenlinnalaisveljekset Miika ja Markus Vuoristo.

Elokuvan kuvituksessa on käytetty luontokuvien lisäksi myös autenttista kuvamateriaalia Sibeliuksesta.

Vuonna 2000 valmistunut Suomen Visiotalo Oy:n tuottama Jean Sibelius - naturally, 1865 -1957 -lyhytelokuva on aiemmin saavuttanut kansainvälistä kilpailumenestystä Yhdysvalloissa, Saksassa ja Japanissa.

Lyhytelokuvan on käsikirjoittanut Maija Lehtonen ja tuottajana on Kalevi Lehtonen. Elokuvan Sibelius- ja musiikillisena asiantuntijana on toiminut hämeenlinnalaisen Sibelius-opiston rehtori Tapio Hurri.

Suosittelemme sinulle